El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha trencat el silenci en l'assumpte de l'agressió a un nen de 3 anys, alumne de l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro, que es va produir en el pati del centre el passat dia 8 d'octubre. El delegat d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha adreçat una carta als pares d'alumnes del centre escolar en què desglossa sis punts informatius sobre el succés i com es gestiona. Així, en el tercer punt, Bayot comunica que la resolució d'aquest cas està en mans del centre: "Tota actuació en l'àmbit de la convivència d'un centre educatiu públic és competència exclusiva de la direcció, amb l'ajuda de la resta de l'equip directiu, i del claustre de professorat".

De cares als mitjans de comunicació, Ensenyament s'havia limitat a manifestar sobre el cas que se seguia el protocol d'aquests casos i que donen suport a les accions del centre. La mare del nen agredit va denunciar als Mossos l'escola i els pares dels dos suposats agressors, també infants. Com a conseqüència de l'agressió, el nen va patir hematomes, contusions, rascades i tenia una dent trencada.

En l'escrit als pares, Bayot apunta que aquest tipus d'incidents poden produir-se en patis escolars "atesa l'edat dels nens i de les dificultats que aquests tenen en els inicis del procés de socialització". També informa que l'escola va comunicar Inspecció d'Educació i que s'ha tingut el suport dels Serveis Socials municipals i d'Ensenyament.

Quant a la resolució de conflictes com aquest, Bayot apunta que els objectius de l'escola han de ser: resoldre'l, revisar per millorar i educar. El delegat afegeix que la normativa en aquests casos estableix que s'ha de comunicar al Consell Escolar del centre, "que ha estat sempre correctament ?informat i les famílies afectades". En aquest sentit, la mare del menor agredit va queixar-se el 15 d'octubre que ni el centre ni Ensenyament els havien contactat, excepte quan els fets van transcendir als mitjans de comunicació.

Bayot indica, sobre les comunicacions en aquests casos, que "no és convenient fer comunicacions a tot el centre, atesos els tres objectius exposats (resoldre, millorar i educar) (...) i, també, per la ?protecció que cal donar als drets dels infants i per la pertinent ?confidencialitat de determinades dades molt sensibles per la naturalesa dels fets i l'edat dels nens". En tot cas, deixa en mans de la direcció del centre fer "reunions amb els grups de famílies que consideri".

Finalment, Bayot expressa el seu suport a la direcció del centre "i demana a la comunitat educativa la confiança i el bon fer necessaris perquè aquest conflicte i qualsevol altre evolucioni favorablement (...) en pro de la bona convivència al centre i de donar als nens i nenes un bon model educatiu".