L'Ajuntament de Palafrugell vol millorar la seguretat i estabilitat dels forns de la Bòbila Vella, situats entre els carrers Vincke i Meyer i de la Lluna. Els treballs, que començaran el pròxim novembre amb una durada de tres mesos, consistiran en restaurar els murs de tancament i les façanes de l'antic edifici per tal de garantir la solidesa del recinte arquitectònic que inclou el conjunt patrimonial dels forns d'aglomerat de suro. També es farà un tancament perimetral interior nou per tal de preservar l'espai interior del costat de d'Institut Català del Suro. Aquesta actuació, valorada en 240.000 euros, s'emmarca en la voluntat del consistori de seguir potenciant el món del suro i el seu patrimoni.

Els Forns de suro negre de la Bòbila Vella són els més antics de l'estat espanyol. Es van començar a construir el 1913 per iniciativa de l'empresa Miquel Vincke i Meyer (posteriorment anomenada Manufacturas del Corcho). L'any 1920 Manufacturas va crear la Bòbila Nova i a finals dels anys setanta es va vendre la vella a l'empresa Bertran, que va continuar la fabricació fins el 1988.

Els treballs consistiran en restaurar i consolidar els murs de tancament i les façanes de l'antic edifici dels forns per tal de garantir la seva solidesa i l'ús del recinte arquitectònic que inclou el conjunt patrimonial dels forns d'aglomerat de suro. Finalment, es relligaran totes les parets perimetrals i les columnes interiors amb una estructura metàl·lica per garantir la solidesa de tot el conjunt.

El tancament de l'espai fabril dels forns es realitzarà amb planxes d'acer corten de disseny semblant a l'executat al nou Museu del Suro. Aquest tancament permetrà guanyar amb seguretat, millorar l'estètica de les façanes i seguir potenciant l'atracció d'aquell espai vinculat al patrimoni surer. Es tracta d'una actuació que encaixa en la línia de l'aposta palafrugellenca pel món del suro i el seu patrimoni, i que ha caracteritzat les actuacions d'inversió dels darrers anys a Palafrugell.