Dos individus van assaltar el mas de l'exalcalde de Palau-sator, Pere Frigola Casadellà quan ell es trobava a casa. L'home que ara té 76 anys estava sol el dijous al vespre i els dos homes que anaven tapats de la cara anaven armats amb una pistola -que seria simulada- el van amenaçar amb l'arma per tal que els donés el contingut de la caixa forta. L'exbatlle atemorit va decidir col·laborar i els lladres se li van emportar el què tenia dins: diners i joies. Després el van lligar en un llit i van fugir ràpidament. L'home no va patir cap ferida malgrat els fets.

L'assalt violent va ser ràpid perquè els lladres van entrar per la porta principal de la casa i van aconseguir de seguida el botí destitjat gràcies a què Frigola va accedir a obrir-los la caixa forta. El fill de l'exalcalde que treballa en aquesta masia que es dedica principalment al cultiu de fruiters va arribar cap a les vuit del vespre a casa seva i ell va ser qui es va trobar el seu pare lligat al llit. El mas que van elegir els lladres és aïllat, s'anomena Mas Saulot i es troba molt a prop del nucli de Fontclara de Palau-sator i a tocar del terme municipal de Fontanilles.

El fill doncs va ser qui cap a les vuit del vespre donava l'avís als Mossos d'Esquadra dels fets, que es van desplaçar ràpidament a la zona per intentar localitzar els dos assaltants. Els agents de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van muntar un dispositiu però de moment no hi ha detinguts. Mantenen oberta la investigació per tal d'aclarir qui van ser els lladres violents.

L'exalcalde va relatar ahir després d'haver passat la nit dels fets a l'ACN que els lladres en cap moment li van fer mal i que té ganes d'oblidar un episodi que va ser "desgradable" però que en el fons "no va ser res". Un cop dur per a Frigola i que se li suma a què fa poques setmanes va perdre la seva dona.

Pere Frigola Casadellà és una persona coneguda no només per haver estat alcalde del municipi entre els anys 1999 i 2003 per Convergència i Unió. Sinó que també és el soci fundador de la cooperativa Girona Fruits, entre d'altres.

L'alcalde de Palau-sator, Joan Sabrià després dels fets va explicar que és el primer assalt violent que viu aquesta petita localitat del Baix Empordà i va recordar que no tenen cap tipus de vigilància policial que no sigui la dels Mossos d'Esquadra. I davant dels fets va explicar que la situació que viuen de falta de mitjans policials és un tema que pateixen pobles com el seu, de 300 habiants i 12 quilòmetres quadrats però que també es pot traslladar als veïns de Fontanilles, Gualta o Torrent.