Els Mossos d'Esquadra ahir van reemprendre la recerca del que podrien ser les restes de l'ultralleuger que va desaparèixer després d'enlairar-se des de Pals el 22 de desembre. A la tarda, però, van decidir donar per finalitzada la recerca activa perquè no van localitzar les restes de metall que un helicòpter llogat per la família d'una de les dues persones desa?paregudes havia detectat el dia abans enmig de mar. La massa de metall es trobava a uns 16 quilòmetres de la costa, a una profunditat de 150 metres i darrere de les Illes Medes, segons va indicar el radar de l'aparell.

L'operatiu de rescat va començar ahir de bon matí quan els membres de la unitat subaquàtica dels Mossos van anar fins a l'Estartit i mitjançant un vaixell i un robot equipat amb una càmera, que també va aportar la família d'un dels desapareguts, van estar pentinant tota la zona que havia detectat el radar de l'helicòpter però sense resultats.

Finalment, ahir a la tarda es donava per finalitzada la recerca activa de l'aparell fins a trobar nous indicis. Amb tot, però, no descarten que les famílies continuïin intentat trobar l'ultralleuger amb els seus mitjans.

Després de la desaparició de l'ultralleuger, els Mossos van estar cinc dies fent recerca activa. Com que no es va trobar res, el cos va decidir suspendre les operacions i centra ara la investigació a parlar amb confraries de pescadors i clubs nàutics per si detecten algun indici com ara roba o peces del fusellatge. Quan es trobin indicis més concrets serà quan es reemprendrà la recerca de l'aparell que fa 14 dies va desparèixer.

L'ultralleuger va enlairar-se de l'aeròdrom de Pals diumenge, 22 de gener, al migdia amb una instructora i un ocupant. L'ultralleuger havia de retornar a les cinc de la tarda però no ho va fer i, a partir d'aquí, es va posar en marxa un operatiu per trobar l'aparell i conèixer en quin estat estaven els dos ocupants. L'aparell es va enlairar de la pista del Baix Empordà amb una monitora, de 48 anys i veïna de Torroella de Montgrí, i un alumne, de 43 anys i veí de Barcelona.