La taca pel fuel abocament per un vaixell que s'ha enfonsat a les Illes Formigues, davant de la costa de Palamós, es manté lluny de la platja i les previsions són que continuï així, segons informa Protecció Civil, que cita com a font a Salvament Marítim.

L'abocament tampoc no comporta risc per a la població, mentre que se segueix l'evolució de l'eliminació del combustible, que es deixa evaporar de moment fins que un inspector de Capitania Marítima valori si s'opta per diluir-lo mecànicament amb el batre de les hèlixs d'embarcacions.

A la zona de l'accident treballen actualment el vaixell Sirius de Salvament Marítim, el de la Policia Local de Palamós i el dels voluntaris de Protecció Civil del municipi veí de Palafrugell.

La primera d'aquestes embarcacions retira encara objectes de la zona, a l'hora que l'armador realitzarà les tasques per a reflotar el vaixell enfonsat, denominat Nuevo Río Verde.

El Grup d'Actuacions Especials Subaquàtiques dels Bombers de la Generalitat també s'ha incorporat al treball de gestió de l'emergència amb la seva pròpia embarcació.

Protecció Civil manté en alerta el Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines (Camcat) fins que es refloti el Nou Río Verde, s'elimini la taca de fuel i s'assegurin els dipòsits per contenir la fuita.

L'accident ha tingut lloc en xocar el pesquer, de dinou metres d'eslora i amb base a Sant Feliu de Guíxols, amb una roca a un quilòmetres de la costa de Palamós i els seus set tripulants han estat rescatats il·lesos.

Salvament Marítim ha rebut l'avís de l'enfonsament a les 7:14 hores d'avui, moment en el qual s'han activat els serveis d'emergències.