L'Espai de Distribució d'Aliments de Palamós necessita més espai i busca locals on emmagatzemar els aliments sobretot en les èpoques en les quals reben un nombre més alt de donacions, com la campanya del Gran Recapte, Nadal o ajudes europees que fan que l'actual local, obert el 2010, quedi massa petit.

Així, la Taula Palamós Solidari ha fet una "crida" a la població, segons van informar ahir des de Càritas. L'actual local és "adequat" però "quan hi ha una campanya, com el Gran Recapte o les entregues europees" és quan queda petit, van assegurar. Tot i que l'ideal seria aconseguir un magatzem més gran, de moment es proposen aconseguir "acords" amb veïns o persones de la població que estiguin disposades a cedir, de forma temporal i per un període de temps determinat com sis mesos o un any, un espai on la Taula Palamós Solidari ubicaria els aliments, joguines solidàries, etcètera, que no hi caben a l'actual local. "Un garatge, un magatzem... coses així per quan ens arribi una activitat concreta saber que en podem disposar", va afirmar.

De moment, ja disposen d'un local ofert per un voluntari "però li vam dir que seria per sis mesos. Estaria bé tenir-ne d'altres i rebre l'ajuda d'altres persones", sentenciaven ahir des de Càritas malgrat reconèixer que, tot i ser difícil, l'ideal seria trobar un nou espai amb majors condicions on poder-se instal·lar. Actualment, l'Espai de Distribució d'Aliments de Palamós ja atén a 350 famílies del municipi i en la passada campanya del Gran Recapte van aconseguir al voltant de 14 tones d'aliments.