Capitania Marítima de Palamós va donar ahir un ultimàtium a l'armador de la teranyina Nuevo Río Verde perquè retiri l'embarcació embarrancada dimecres al matí a les Illes Formigues, després que durant la jornada no es realitzés l'operació. Si l'armador no ho fa avui, ho executarà Salvament Marítim de manera subsidiària. No obstant això, Protecció Civil de la Generalitat va informar a primera hora del vespre que l'armador "ha contractat una empresa que demà -per avui- hauria de reflotar i remolcar el vaixell a Palamós". Si ahir no es va retirar la teranyina fou per problemes amb l'asseguradora ja que Nuevo Río Verde té un propietari per un costat, i un explotador per l'altra, concretava Ràdio Palamós.

L'operació de reflotament del pesquer la farà una empresa de Palamós, que ahir estava pendent d'aquests problemes burocràtics. En tot cas, l'operació serà complexa ja que, en principi, l'embarcació s'haurà d'acabar d'enfonsar totalment (la proa es va mantenir a la superfície) per poder col·locar correctament els globus d'aire que l'han d'aixecar.

Amb aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat va mantenir l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines perquè el Nuevo Río Verde segueix perdent combustible del dipòsit. En tot cas, amb les condicions de vent i la meteorologia que hi havia, Protecció Civil descartava cap risc per a la costa.

Durant el matí, un helicòpter de Salvament Marítim procedent de Reus va inspeccionar la zona del naufragi i va detectar una taca fina de gasoil a uns tres quilòmetres de la costa. Segons Protecció Civil, l'embarcació "Salvamar Sirius" en va realitzar una dispersió mecànica (batre el combustible amb l'hèlix per facilitar la dissolució i l'evaporació del combustible).

L'Ajuntament de Palamós, però, està emetent a com es ??desen?volupa la situació i exigeix tant a ?Capitania Marítima de Palamós com a Protecció Civil "la màxima diligència en al contenció del ?vessament de combustible i el ?reflotament de l'embarcació" atesa la proximitat a Castell-Cap Roig.