El pesquer 'Nuevo Río Verde', sinistrat dimecres passat a primera hora del matí a les Illes Formigues, ha quedat completament submergit en les darreres hores, segons a informat Protecció Civil. Aquest divendres al matí, submarinistes de l'empresa reflotadora contractada per l'asseguradora del vaixell i de Salvament Marítim s'han desplaçat fins al lloc de l'accident, des d'on avaluen com dur a terme el reflotament de l'embarcació, que es troba a uns quatre metres de profunditat però amb una pendent molt a prop, segons fonts de Salvament Marítim, que preveuen que l'operatiu s'allargui durant tota la jornada. Un cop a la superfície, el pesquer serà remolcat al port de Palamós.

Després de l'accident, dimecres passat al voltant d'un quart de vuit del matí, el vaixell va quedar submergit per la popa, mentre que la part de proa va quedar fora de l'aigua. En les darreres hores però, el pesquer ha quedat completament submergit a uns quatre metres de profunditat. A prop del lloc, també hi ha barca auxiliar del 'Nuevo Río Verde', que el mateix dimecres va quedar completament submergida.

Mentrestant, Protecció Civil manté activada l'alerta del pla per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (Camcat).