L'Ajuntament de Palafrugell ha estimat una reclamació que un ciutadà va interposar pels danys que la grua (servei públic) li va provocar en el vehicle quan el va retirar. L'import que haurà d'abonar l'Ajuntament, i que és el que reclama l'home, és de 138,50 euros. L'Ajuntament, però, en passarà la liquidació al concessionari del servei, Assistència Costa Brava SL.

Els fets que va denunciar el ciutadà són de l'any passat i, si bé en ocasions aquestes reclamacions de responsabilitat patrimonial són farragoses i acaben desestimades, aquest no és el cas. En aquest sentit, l'adjudicatari del servei de grua va reconèixer des d'un primer moment la seva responsabilitat en els danys causats en el vehicle i que n'assumien el cost.

D'acord amb el contracte del servei de retirada de vehicles, l'adjudicatari "serà l'únic responsable de qualsevol dany que sigui ocasionat als vehicles amb motiu d'ésser retirats (...). Així mateix, aniran al seu càrrec els danys que s'ocasionin a tercers".

Reclamació de Gas Natural

D'altra banda, l'Ajuntament de Palafrugell també ha acceptat una reclamació de responsabilitat patrimonial que va interposar l'empresa Gas Natural per danys materials a les instal·lacions de transport i distribució de gas situades al passeig de la Torre número 27 de Calella. Segons la companyia, els desperfectes van ser causats per personal del consistori i tenen un valor de 1.142,77 euros.

Els fets es remunten, segons l'informe municipal, al 20 de juny de l'any passat, quan el servei de manteniment de la via púbica va trencar una escomesa de la xarxa de gas mentre feia unes obres de canalització d'enllumenat públic al citat passeig per ordre de l'àrea de Serveis. Així, l'Ajuntament estima la reclamació de la companyia de gas i, com en el cas dels danys causats per la grua, en passarà la liquidació a l'empresa Pere Giralt Sagrera SA, que és l'adjudicatària del contracte del servei de reparació, conservació i manteniment de les vies públiques, mobiliari urbà, patrimoni immobiliari i clavegueram del municipi palafrugellenc.

En aquest sentit, el contracte d'adjudicació d'aquest servei de manteniment de la via pública estableix que l'empresa concessionària n'assumirà tota responsabilitat civil.