El municipi de Castell-Platja d'Aro ha aconseguit, a partir d'aquest any 2014, l'acreditació oficial com a Destinació de Turisme Familiar (DTF), guardó de qualitat que concedeix l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Per assolir aquesta certificació -un dels objectius estratègics a nivell turístic de l'actual govern municipal-, que actualment només tenen 17 espais de tot Catalunya, ha estat necessària la implicació i el treball conjunt de l'Ajuntament i de l'empresariat local, ja que hi ha un conjunt de requisits que cal complir -tant des de l'àmbit públic com des de l'oferta de serveis del sector privat-, bàsicament en millores en l'allotjament, les infraestructures i la restauració.

L'Ajuntament ha informat que de manera progressiva cal que s'assoleixin diversos percentatges d'establiments que facilitin en les seves instal·lacions i serveis l'estada del públic familiar. Pel que fa a establiments professionals, de moment, s'hi inclouen en l'àmbit de l'allotjament els hotels NM Suites, Aromar, HTOP Platja Park, Caleta Palace i Planamar; els apartaments Les Palmeres i Göetten; i els càmpings Riembau i Valldaro. En l'àmbit de la gastronomia, els restaurants La Pizza, El Racó, Aradi, Mc Donald's, Can Feliu, Don Quijote, Bon Dia, Ivan, La Tisana i Don Eduardo. I com a oferta complementària el Parc Aquàtic Auquadiver, el parc d'atraccions PP'S Park, i el centre lúdic D'Aro Bowling.

Amb relació a l'oferta i als serveis que ha de garantir com a ens públic l'ajuntament, en molts casos ja s'acomplien prèviament als treballs de certificació, com són per ?exemple l'existència de zones de jocs infantils i lúdiques tant a les platges com a la ciutat, la ?senyalització de les zones de perill, informació en diferents idiomes, la implantació de mesures de seguretat passives i actives, o una programació d'activitats dissenyada per al públic familiar.

Segell pioner a Europa

D'altres han estat de nova creació, com el Mini Club Infantil-Ludoteca instal·lat a la Platja Gran, imprescindibles per aconseguir una certificació que només s'assoleix un cop superat el procés de validació realitzat per l'equip tècnic de l'Agència Catalana de Turisme, que en fa l'anàlisi inicial, el seguiment d'implantació i la valoració final.

El segell de DTF català és pioner a Europa, i respon al fet que el 60% dels visitants que arriben a Catalunya són, justament, famílies. El distintiu, nascut l'any 2003, té la voluntat de satisfer i fidelitzar el segment del turisme familiar mitjançant unes localitats costaneres amb una oferta d'allotjament i restauració especialitzada per a famílies amb nombroses propostes d'entreteniment i oci, i qualitat i varietat a les platges. Avui, ja hi ha, arreu del país, més de 200 establiments d'allotjament i 200 restaurants amb una oferta adaptada als més petits.

Els altres espais certificats al país són: Les Valls d'Àneu (Pirineus); Roses, Blanes, Torroella-L'Estartit, Lloret de Mar, Calonge-Sant Antoni (Costa Brava); Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú (Costa de Barcelona); Salou, Cambrils, Calafell, Vila-Seca-La Pineda Platja (Costa Daurada); i Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita (Terres de l'Ebre).