El govern municipal de la Bisbal d'Empordà (PSC i CiU) ha encarregat ja la redacció del projecte d'enderroc de la Biblioteca Central Comarcal per executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que determina que dues de les quatre façanes de l'immoble (la sud i l'est) incompleixen la normativa urbanística local pel que fa a distàncies respecte dels límits de la parcel·la. L'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), ha explicat que l'encàrrec s'ha fet als arquitectes que van redactar el projecte de l'equipament, cosa que han parlat tant amb la Generalitat com amb la Diputació, dos organismes que finançaven en part l'obra. El batlle bisbalenc ha concretat que aquest projecte ?d'enderroc preveu tant la demolició parcial de l'immoble (és a dir, de les dues façanes que incompleixen el POUM de la Bisbal) com la total. S'oferiran aquestes dues opcions, ja que hi ha la possibilitat, ha apuntat Aparicio, que surti més econòmic tirar-ho tot a terra i tornar-ho a fer que no pas enderrocar les dues façanes citades i refer-les respectant les distàncies.

L'edifici que havia de ser la seu de la Biblioteca Comarcal es troba a mig fer. Les obres es van aturar el juliol de 2012 per problemes de finançament ja que la Generalitat no aportava la seva part. A finals de desembre d'aquell any, s'hi va afegir la sentència del jutjat de Girona que ordenava l'enderroc de tres de les quatre façanes de l'immoble per una infracció urbanística: vulnerar l'article 125 del POUM de la Bisbal per a les edificacions aïllades, d'acord amb el qual els immobles han de deixar un marge d'almenys tres metres respecte dels límits de la parcel·la. Una distància que no es respectava. Aleshores, l'Ajuntament va recórrer al TSJC que va mantenir el veredicte de primera instància, però reduint de tres a dues les façanes que s'han de retirar.

L'alcalde ha explicat que s'ha pres la decisió de redactar el projecte atès que no hi ha novetats de cap acostament entre el veí denunciant i l'exalcalde, Lluís Sais, batlle quan es va tirar endavant l'obra. Aparicio ha afegit que queda descartada l'adequació provisional de l'escorxador com a biblioteca. Aquesta mesura es volia prendre perquè es creia que la resolució judicial tardaria més però, per sorpresa, va arribar el desembre.