L'acusat té un important retard mental (minusvalidesa del 65%) però això no va impedir que ahir s'assegués a la banqueta dels acusats, a la secció tercera de l'Audiència de Girona, per haver agredit sexualment el seu nebot a Palafrugell. Els fets van tenir lloc durant l'any 2010, ell tenia aleshores 21 anys i el menor 8.

Abans del març de 2010, l'acusat va estar-se prop d'un any vivint a casa de la seva germana i el seu cunyat, els quals tenien tres fills menors d'edat. Durant aquest temps, l'home comptaia dormitori amb el seu nebot i, fins en vuit ocasions, el va obligar a practicar-li fel·lacions sota l'amenaça de pegar-lo si no hi accedia.

El nen, que era el més gran dels seus germans, va sotmetre's als abusos per la por que el seu oncle l'agredís. Les vexacions van continuar, malgrat la resistència i la repulsa manifestades per l'infant.

La major part de les agressions ?sexuals tenien lloc a porta tancada, dins el dormitori que ambdós compartien en el domicili familiar. En alguna ocasió, però, l'acusat també va aprofitar-se del seu nebot en el menjador de la vivenda, aprofitant que es trobaven sols en el domicili.

A conseqüència d'aquestes agressions, el menor presenta problemes emocionals que li impedeixen gestionar i controlar el sentiment de patiment i angoixa provocats per aquest episodi, problemes d'autoagressivitat, explosions de ràbia i ira i dificultats de relació en l'àmbit familiar.

Vist per a sentència

Els fets són constitutius d'un delicte continuat d'agressió sexual amb abús de superioritat. Inicialment, les acusacions sol·licitaven penes que oscil·len entre els 10 i els 13 anys de presó. La defensa buscava l'absolució. El cas ha quedat vist per a sentència.