L'alcaldessa de Palamós, Teressa Ferrés (PSC), es va mostrar ahir molt crítica amb els responsables de l'operatiu per retirar el pesquer que la setmana passada va embarrancar a les Illes Formigues. Segons Ferrés, "algun responsable del CAMCAT (Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental d'Aigües Marines a Catalunya, que va posar en fase d'alerta Protecció Civil de la Generalitat) havia d'estar aquí, veient-ho en primera persona". En aquest sentit, va manifestar que havia "trobat a faltar cert lideratge per part d'algú que tingués competència i que vingués al territori a supervisar o posar-se al capdavant de les tasques de salvament".

La teranyina Nuevo Río Verde va xocar contra un illot de les Illes Formigues el passat dimecres i fins el passat diumenge no es va reflotar i remolcar fins al port de Palamós. Durant aquests dies, l'Ajuntament palamosí, així com el de Palafrugell, van estar seguint les tasques per retirar l'embarcació i sobre un possible vessament del carburant al mar.

Ferrés, en declaracions ahir a Ràdio Palamós, va explicar que hi havia "hagut molt contacte telefònic" amb els responsables públics per recuperar el pesquer, però que cap d'ells va ser "a primera línia". Així, va apuntar que el més aconsellable hauria estat que algun responsable de Protecció Civil s'hagués traslladat fins al punt de l'accident "perquè coordinant des de Barcelona no tens la visió del que està succeint".

L'alcaldessa també va lamentar que ningú li comuniqués si es va produir un vessament i que no es col·loquessin les barreres de contenció que van demanar per controlar la contaminació.