Fomenten el voluntariat al tercer món als joves de Palamós

Ofereixen l'oportunitat
de treballar durant un mes en un camp de solidaritat
i fer cursos de formació

16.01.2014 | 07:35

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Palamós i l'ONG local PROIDE han posat en marxa la campanya per fomentar l'activitat del voluntariat en projectes solidaris al tercer món. Aquesta campanya s'emmarca dins les línies d'actuació del Pla Local de Joventut i del projecte Palamós Ciutat Educadora i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
L'objectiu d'aquesta proposta, han informat fonts municipals, és el de fomentar el voluntariat principalment entre la gent jove de la vila, potenciant la seva participació activa i directa en projectes solidaris, principalment en camps de solidaritat organitzats durant l'estiu, col·laborant amb ONG i en el marc dels programes de voluntariat internacional que s'impulsen a diferents països d'Àfrica i de l'Amèrica Llatina.
Els requisits necessaris que es demanen a les persones interessades a formar part d'aquest voluntariat és que tinguin 21 anys o més, estar disposat a dedicar les vacances d'estiu (un mes) a participar en un camp de solidaritat del tercer món i realitzar un curs de formació destinat als cooperants.
Les persones interessades a formar part del grup de voluntaris locals que participen en projectes de solidaritat al tercer món poden presentar la seva sol·licitud, fins al pròxim dia 31 de gener, al Punt Jove de Palamós.
Per tal de poder donar a conèixer als voluntaris inscrits les necessitats, objectius i tipus de treball que realitzen les persones que participen en els camps de solidaritat al tercer món, l'ONG local PROIDE organitzarà un curs, totalment gratuït, especialment adreçat als nous cooperants.
Les fonts municipals han exposat que el treball de tots aquests voluntaris contribueix de manera eficaç al desenvolupament de les comunitats que més ho necessiten. L'activitat d'aquest voluntariat se centrarà bàsicament en els camps de solidaritat que s'organitzen per part de l'ONG PROIDE durant els períodes de vacances d'estiu.
Els camps de treball possibiliten al voluntari col·laborar directament a fer realitat els projectes d'ajut, convivint amb una família, treballant directament amb un grup de persones d'aquell municipi i en contacte permanent amb les organitzacions promotores d'aquell projecte, han senyalat les fonts.

Enllaços recomanats: Premis cinema