Tres dels quatre regidors del PSC a l'Ajuntament de Pals van anunciar en el ple d'ahir al vespre que abandonen la formació pel posicionament que manté la direcció del partit respecte de la consulta sobre la independència de Catalunya. Ho va explicar Joan Trias, fins ara portaveu socialista i que és un dels que deixen la formació: "El que ens separa és la nostra posició a favor de la consulta". Trias, militant socialista des del 2006, va entrar a l'Ajuntament el 2007. Fou el cap de llista a les eleccions del 2011, en què el PSC es va i mposar, però va quedar relegat a l'oposició pel pacte entre CiU i Junts per Pals. Els altres dos regidors que abandonen la formació socialista són Sílvia Frigola i Narcís Subirana, que són independents. Tots tres passaran al grup mixt mentre que com a representant del PSC només queda Marisol Perea, que respecta la decisió dels seus companys però va lamentar que no s'hagués tractat abans en una reunió de l'agrupació socialista de Pals. Trias és conseller comarcal al Consell del Baix Empordà i, ahir, el primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, ja va comentar que haurà d'abandonar aquest càrrec.

La divisió es va fer patent en la votació de la moció de suport a la consulta, en què Perea hi va votar en contra i els altres tres edils (encara socialistes, van votar a favor). La regidora, en declaracions a aquest diari, va explicar que les diferents posicions respecte d'aquest assumpte "es van torejar" durant els primers dos anys de mandat, però "en aquest procés ens hem anat distanciant". En tot cas, va concretar que "és tan respectable" l'opció dels tres edils que deixen el PSC com la que defensa ella. Perea va exposar que el sector oficial socialista "no ens hem oposat a la consulta, però tirar-se al precipici sense xarxa no ho veiem clar" i va apel·lar per aconseguir una consulta reconeguda com la d'Escòcia.

Trias va exposar que la renúncia a les sigles del PSC no afectarà la seva tasca pública: "Seguirem treballant per aconseguir el millor per al poble". Tant Perea com Trias van concretar que, com a membres de l'oposició, tractaran els diferents assumptes locals, en els quals no hi ha d'haver gaires divergències atès que formaven part d'un mateix projecte i que "en moltes coses pensem igual".