Les obres de consolidació de la muntanya del Molinet, a l'Estartit, avancen al ritme previst per tal que el passeig es pugui reobrir per Setmana Santa, segons han informat fonts municipals. Ahir, l'alcalde, Jordi Cordon (CiU), i el regidor de Turisme i Platges, Genís Dalmau (LEST), hi van fer una visita d'obres per conèixer de primera mà l'evolució dels treballs. En aquests moments s'està enllestint la fase de sanejament dels blocs més inestables i ja s'està procedint a col·locar els ancoratges que han de garantir la fixació de la muntanya.

Posteriorment, es començaran a construir els dos murs que han de garantir que qualsevol tipus d'element caigui a la zona baixa. Tindran una altura variable i una llargària total de 130,1 metres. A banda dels murs, també es construirà una xarxa amb forma d'espina de peix que servirà per a la recollida d'aigües i es replantarà la zona. El cost de l'obra és de 471.000 euros, la meitat dels quals aporta la Unió Europea.

La consolidació de la muntanya ha de permetre que l'Estat, posteriorment, rehabiliti el passeig, una actuació llargament reivindicada, no només per una qüestió estètica, sinó per una necessitat funcional i de seguretat. Precisament dimecres de la setmana vinent Cordon i Dalmau es desplaçaran a Madrid per reunir-se amb els responsables de Costes de l'Estat.

L'objectiu de la reunió, han apuntat les fonts municipals, és insistir en la urgència de l'obra i recordar el compromís fet en el seu dia per l'Estat que faria el passeig si l'Ajuntament consolidava la muntanya esllavissada. Cordon els recordarà que l'Ajuntament ha complert amb la seva paraula i ha aconseguit el finançament necessari per desbloquejar l'obra, i espera que l'Estat sigui solidari i compleixi la seva part del compromís.

L'Estat ja disposa del projecte de rehabilitació del passeig del Molinet, que va treure a exposició pública el desembre de 2011 i té un cost de dos milions d'euros.