L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha superat tots els tràmits per formar part de la marca Estacions Nàutiques. Aquest dimecres, en el marc de Fitur, l'alcalde rebrà l'acreditació oficial i el projecte ja serà una realitat. L'Estació Nàutica arrenca amb més de 60 empreses de Sant Feliu, Tossa, Santa Cristina i Llagostera inscrites. El fet de disposar d'aquesta catalogació permet fer promoció turística sota el paraigua de la marca i també oferir paquets turístics combinant activitats tant dins com fora de l'aigua. El consistori ha avançat els 39.000 euros que costa inscriure's al club -que té 19 estacions arreu de l'Estat- però a partir d'ara la gestió recau en els empresaris.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha trobat en la marca d'Estacions Nàutiques una nova oportunitat per dinamitzar el turisme de la zona. El consistori ha superat tots els tràmits i requisits per poder formar part d'aquest club que, en l'àmbit de tot l'estat, compta amb dinou estacions, set de les quals a Catalunya. A la Costa Brava, ja en funcionen a l'Estartit i a Roses.

El fet de disposar d'aquesta certificació permet al municipi oferir productes turístics, paquets i experiències de manera conjunta a través no només dels mitjans de la pròpia associació sinó també a través de la web de cada estació nàutica.

Segons ha explicat l'alcalde, Joan Alfons Albó, ha estat el consistori qui ha pres la iniciativa i ha avançat els 39.000 euros de la quota d'ingrés al club però, un cop comenci a caminar, el projecte es deixa en mans de les empreses turístiques. Segons Albó, l'aportació municipal està justificada perquè hi ha un elevat retorn. Sant Feliu entra en un programa de comercialització i promoció de l'associació valorat en 1,2 MEUR.

Diversitat d'activitats i oferta

En el projecte hi participen més de 60 empreses no només de Sant Feliu de Guíxols, sinó també de Tossa de Mar, Llagostera o Santa Cristina d'Aro. Oferiran de manera individual o en paquets turístics activitats marítimes -com caiac, submarinisme, vela o windsurf- però també hi ha oferta gastronòmica o esports com la hípica i el golf. Per exemple, un dels productes que s'han ideat arrenca al massís de l'Ardenya on un guia expert ajuda a buscar plantes, segueix amb un dinar a l'ermita de Sant Grau, continua a Tossa on a un restaurant converteixen les herbes en melmelada i acaba tornant en vaixell fins a Sant Feliu. "Es tracta de sumar, posar d'acord empreses que fins ara es feien la competència", ha destacat l'alcalde.

Dimecres, en el marc de la fira de turisme Fitur de Madrid, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme concedirà a Sant Feliu l'acreditació conforme ha superat totes les auditories i compleix els requisits per entrar al club de ciutats amb Estació Nàutica. En el cas de Sant Feliu, han volgut afegir 'Costa Brava' al nom del projecte, que s'anomenarà Estació Nàutica de Sant Feliu-Costa Brava.

Properament, caldrà establir els empresaris que formaran part de la junta (l'ajuntament només hi donarà suport extern) i també habilitar l'edifici conegut com el Tinglado, al port, per ubicar-hi l'oficina de l'estació. Així mateix, també cal encara crear la pàgina web pròpia del projecte de Sant Feliu, a través de la qual també es podran fer reserves.

Un altre dels serrells que encara queden pendents de tancar és la quota que haurà de pagar cada empresa que forma part del projecte. Segons ha dit l'alcalde, hauran de ser els mateixos empresaris qui en fixin el preu.