La Policia Local de Palafrugell va celebrar aquest dilluns la festa del seu patró coincidint amb la festivitat de Sant Sebastià de la Guarda. Així, el cos ha recuperat aquest any aquest esdeveniment que l'any passat es va suspendre arran de l'escassa assistència prevista d'agents atribuible, en part, als diversos fets que els darrers anys han afectat la plantilla i que va motivar l'obertura de diversos expedients per part de l'equip de govern i el relleu del cap per reorientar la situació. L'alcalde, Juli Fernández (PSC), ha expressat que la celebració d'enguany, amb una nombrosa assistència, "és la primera mostra que hi ha ganes d'arreglar" les diferències entre agents "i normalitzar la situació".

L'alcalde ha manifestat que el problema "està en vies de solució, s'estan recuperant les relacions, però encara hi ha molt recorregut ja que es tracta de recuperar complicitats i això necessita temps". "Ja vaig dir que era un problema per solucionar d'un mandat com a mínim", ha recordat Fernández.

En el decurs de l'acte de la festivitat, es va felicitar públicament a diversos agents del cos policial per la seva intervenció en actuacions de mèrits per actuacions policials al servei de la comunitat, així com a dos agents pels seus 25 anys de servei.

També es va posar en coneixement la memòria policial de l'any passat, en què la Policia Local va fer un total de 15.495 serveis i 101 detencions, 15 de les quals van ser per delictes contra la salut pública i 19 per maltractaments en l'àmbit de la llar. El cap del cos, Andreu Verdugo, va destacar que els delictes contra el patrimoni van passar de 682 l'any 2012 a 558 l'any passat, cosa que representa un descens del 18,18%. Les intervencions coordinades amb els Mossos d'Esquadres per temes de drogues es van incrementar de nou a 26.

Verdugo va destacar que "aquests resultats diuen molt de la gran tasca desenvolupada per tots els agents de la Policia Local pel que fa referència al control, la prevenció i la seguretat al municipi". I va afegir que "aquestes dades diuen del treball fet però ens ha de fer reflexionar que no podem baixar la guàrdia quan es parla de seguretat".