Els socialistes de Pals treballaran per refer l'agrupació local i tirar endavant una llista per les eleccions municipals del 2015 després que la setmana passada tres dels quatre regidors del PSC a l'Ajuntament anunciessin que abandonen la formació per discrepàncies amb el posicionament respecte de la consulta sobre la independència de Catalunya. La cita és per al pròxim diumenge 2 de febrer, segons ha informat el primer secretari dels socialistes a les comarques gironines, Juli Fernández, que ha afegit que hi ha gent "disposada a tirar endavant" un nou projecte, atès que ara el PSC, que va ser el partit més votat en les eleccions municipals del 2011, es quedarà amb una única representant, Marisol Perea. El grup es va quedar a l'oposició, així que els tres regidors que han deixat la formació (el portaveu Joan Trias i únic militant del PSC dels tres; Sílvia Frigola i Narcís Subirana) hi seguiran, però al grup mixt com a edils no adscrits.

A la reunió del 2 de febrer, Fernández ha explicat que hi assistirà ell acompanyant Perea i també Trias. En aquesta reunió amb l'agrupació socialista de Pals, relataran els fets que han portat a la sortida del partit dels tres regidors citats. Precisament, la regidora socialista lamentava que aquesta reunió no s'hagués fet abans de la sortida dels tres excompanys. La cita també ha de servir, ha exposat el primer secretari socialista, per tirar endavant una nova direcció, per a la qual cosa ha concretat que "ja hi ha gent disposada" a encapçalar la secció. Fernández ha concretat que s'ha de decidir "com volem reestructurar l'agrupació amb la garantia clara que a Pals tindrem llista del PSC a les eleccions municipals de l'any 2015".

A part de les divergències per la consulta, Fernández ha apuntat que també "hi havia algun problema" amb la direcció de l'agrupació de Pals atès que "estava pràcticament morta", de manera que confia que amb la renovació necessària revisqui.

Els tres edils sortints del PSC van anunciar la seva decisió en el ple del dijous de la setmana passada, en què es va fer evident la ruptura quan van votar a favor de la moció de suport a la consulta; mentre que Perea hi va votar en contra. La regidora socialista va exposar a aquest diari que el posicionament del grup municipal socialista durant els dos primers anys de mandat respecte del procés sobiranista s'havia anat trampejant, un període durant el qual "ens hem anat distanciant". La sortida del PSC implicarà que Trias deixi de ser conseller al Consell Comarcal del Baix Empordà.