El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar a mitjans de desembre obrir el procés de contractació de les obres de construcció de l'Escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge. L'acord de Govern del 10 de desembre encarrega a Infrastructures.cat, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, l'execució d'aquestes obres. D'aquesta manera està previst que durant aquest primer semestre d'any Infrastructures.cat pugui completar els tràmits per adjudicar definitivament les obres de construcció d'aquest equipament, que podrien començar passat l'estiu.

L'Ajuntament de Calonge va cedir l'any 2006 els terrenys a la Generalitat de Catalunya per poder construir l'edifici de l'Escola La Sínia. El terreny cedit per l'Ajuntament és una parcel·la de 7.500 metres quadrats situats a la zona de Sant Antoni Est, al carrer Mascarell, a escassament 200 metres d'on actualment hi ha els mòduls prefabricats de La Sínia i just al davant de la Llar d'Infants El Ginjoler. El nou edifici de La Sínia serà d'una línia d'educació infantil i primària, amb capacitat per a 225 alumnes i suposarà una inversió de gairebé quatre milions d'euros.

La previsió és que abans de l'estiu es puguin portar a terme els tràmits per adjudicar deifinitvament la construcció d'aquest equipament, una obra que podria començar passat l'estiu. Els treballs de construcció tindràn una durada aproximada d'un any, de manera que el nou edifici entraria en servei durant el curs 2015-2016. Actualment l'Escola La Sínia funciona amb mòduls, és una escola d'una sola línia que va començar a funcionar el curs 2006-2007.