El president de la Generalitat, Artur Mas, ha coincidit aquest dissabte amb membres del govern espanyol i empresaris d'arreu de l'Estat en un dinar promogut per Lluis Conde, de l'empresa de caçatalents Seeliger&Conde, en una masia de Fonteta, dins el terme municipal de Forallac (Baix Empordà). Entre els assistents, que han arribat la majoria en cotxes o petits autobusos amb els vidres tintats, s'hi troben els consellers Felip Puig, Josep Maria Pelegrí, el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, el president de la patronal, Joan Rosell, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, o l'expresidenta del PP a Madrid, Esperanza Aguirre, ara a Seeliger&Conde.

Al dinar també hi ha assistit l'exministre d'Economia i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, l'exvicepresidenta del govern espanyol, Elena Salgado, el portaveu del PPC, Enric Millo, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, o l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, acompanyat de la seva esposa. També s'ha pogut veure al comte de Godó, el director de La Vanguardia, Màrius Carol, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias o Joan Gaspar, entre d'altres personalitats. També estava previst que assistissin a l'esdeveniment empresaris espanyols de renom com el cap d'Indra, Javier Monzón, el president de BMP i SIL, Enrique Lacalle, i tres ministres del govern espanyol.

El dinar s'ha fet al cor del Baix Empordà, en un masia del segle XVI - propietat de Luís Conde- a Forallac. S'hi han aplegat més d'un centenar de vehicles, la majoria amb els vidres tintats. I és que gran part dels assistents a aquest dinar han volgut mantenir el seu anonimat i han accedit a la masia dins de cotxes o petits autobusos que tenien els vidres negres i opacs. A més, tots els accessos i voltants de la masia han estat vigilats per membres de seguretat privada que han impedit el pas a qualsevol persona que no estigués a la llista d'invitats. Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra també han vigilat la zona.

Els únics veïns de Fontallà que han pogut accedir a la masia han estat deu membres del club de caçadors de senglars que han pogut fer-se una fotografia amb el president de la Generalitat, Artur Mas. A la sortida, els deu homes, han explicat que no han pogut veure la zona del menjador on es feia la reunió però que els assistents els han felicitat per la bona qualitat de la carn de senglar que havien aconseguit. Aquesta és la tercera trobada d'aquest perfil que es realitza al Mas Anglada. La primera va ser el passat 2 de febrer del 2012, tot i que no va transcendir fins una setmana més tard. Enguany, el dinar ha tingut un objectiu benèfic perquè tots els fons recollits es destinaran a l'associació El Trampolí de la Bisbal d'Empordà, que es dedica al desenvolupament educatiu de persones amb discapacitats psíquiques.

El president de la Generalitat, Artur Mas, no ha volgut confirmar ni desmentir que assistís al dinar previst durant la visita que ha fet a dues empreses claus del sector surer de les comarques gironines. Finalment, Mas ha accedit al recinte per un accés secundari, sense escolta, i envoltat de paraigües perquè cap mitjà pogués enregistrar la seva arribada. Paral·lelament, aquest dissabte al matí, una desena de membres de la CUP han realitzat una concentració a dins del poble de Forallac en contra d'aquesta trobada.