L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro han signat un conveni per al manteniment i conservació de les lleres en dotze cursos fluvials que discorren pel municipi, concretament el riu Ridaura, les rieres de Salenys, Bell Lloc, Font Picant, Cementiri, Malvet, Can Dilla, Dimonis, Mas Cases, Solius, Mar dels Sants, Can Dalmau i Vilar, els torrents d'en Lloberes, Canyet, Vilar, Santa Escolàstica, els regs de Nou del Font d'en Dilla, Can Sureda, Can Roc, Sibils i Molins.

Mitjançant aquest acord, el consistori assumeix les tasques de conservació i manteniment de les lleres recollides en un programa trianual (2013-2016), el qual ha estat elaborat conjuntament amb l'Agència, han informat des de l'ACA. Així doncs, a través del citat conveni l'ACA autoritza totes les actuacions del programa presentat per l'Ajuntament de Santa Cristina que compleixen amb els requeriments tècnics i de protecció del medi hídric determinats per l'Agència.

Aquest acord suposa un pas endavant en les tasques de conservació i manteniment de lleres, a partir de la col·laboració entre les administracions i el foment de l'agilització administrativa. Des de mitjans de 2012, a més de les actuacions que desenvolupa directament de manteniment i neteja de lleres, l'ACA impulsa aquesta fórmula de convenis amb els ens locals per tal d'agilitzar la tramitació associada a les actuacions que volen impulsar directament els ens locals i estendre així la capacitat d'actuació en el territori.