Els veïns de la Bisbal estan convocats demà a una concentració davant de la Biblioteca Central Comarcal per, entre d'altres coses, reclamar que no vagi a terra després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decretés que dues de les quatre parets no s'ajusten a la normativa del planejament urbanístic municipal. Dissabte, a través de Ràdio Bisbal, el veí que va interposar el recurs contenciós administratiu, Josep Sabater, va manifestar que si ha de dir alguna cosa a la ciutadania de la Bisbal sobre aquest assumpte és que "ens hauríem de reunir i pressionar perquè el propi Ajuntament presentés una demanda contra els set culpables per demanar-los responsabilitat patrimonial"; és a dir, que els set membres del govern de l'anterior mandat (que va tirar endavant el projecte de l'equipament en aquest emplaçament) responguessin amb el seu patrimoni si l'equipament va finalment a terra.

En l'entrevista radiofònica, Sabater va ser interpel·lat perquè arribi a un acord amb l'Ajuntament per evitar que la Biblioteca, total o parcialment, sigui enderrocada. El veí va recordar que la seva condició ja l'havia presentat el passat 6 de juny i que consisteix, com ha manifestat reiteradament, en la dimissió de l'alcalde de l'anterior mandat, Lluís Sais (ERC). "És més fàcil que dimiteixi el responsable màxim que tot l'equip de govern (de l'anterior mandat, integrat per ERC i CiU)", va concretar. També va recordar que la petició de l'execució de la sentència, és a dir, l'enderroc, la pot demanar tant ell com qualsevol altre ciutadà espanyol.

Els entrevistadors també li van demanar que reflexionés sobre el mal que pot causar a la ciutadania l'enderroc, per la pèrdua de l'equipament i dels 1,5 milions d'euros invertits. Aquí fou quan va apel·lar als veïns a pressionar l'Ajuntament perquè reclami patrimonialment als membres d'aquell equip de govern.

A més de la dimissió de Sais, Sabatar és "partidari que s'enderroqui (la Biblioteca) fins a fer-la legal".