Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat set homes entre 22 i 42 anys, de nacionalitat marroquina i francesa, per presumpte tràfic de drogues en un control preventiu a Verges (Baix Empordà). Els fets es van produir a quarts de deu de la nit quan els agents van sospitar d'un grup de persones que intercanviaven diners al costat d'un vehicle aturat. Els van fer un seguiment discret i van comprovar que contactaven amb altres persones i de manera dissimulaven intercanviaven alguna cosa. Tot seguit, els van escorcollar i els van intervenir nou bosses plenes de cabdells de marihuana, amb un pes total de 12,3 quilos valorada en 13.443 euros, 1.440 euros en bitllets fraccionats i nou telèfons mòbils.

Els Mossos van dur a terme les identificacions i detencions després de fer un seguiment discret al grup de persones i de demanar el suport d'una altra patrulla. En l'escorcoll, van trobar la droga a l'interior d'un dels vehicles utilitzat pels implicats. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga estaria valorada en 13.443 euros.

Els detinguts són veïns de La Bisbal d'Empordà, Palamós, Ales (França) i Valreas (França). De tots ells, un tenia antecedents. Després de passar l'endemà disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, que va ordenar l'ingrés a presó del veí de la Bisbal d'Empordà i la llibertat amb càrrecs de la resta de les persones.