La regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Palamós, Vanesa Mányik, va posicionar-se en el ple d'aquest dimarts en contra de la reforma de la llei de l'avortament que està tramitant el seu partit des del govern espanyol. Mányik va donar suport a la moció presentada en contra de la reforma i va argumentar que amb els canvis que s'hi impulsen "s'aparten de la política". Així, l'edil popular de Palamós s'uneix a les veus discordants del PP respecte d'aquest reforma.

En tot cas, no és la primera vegada en aquest mandat que el representant municipal del PP es desmarca del que pregona el partit. Ricard Fontanet, predecessor de Vanesa Mányik com a regidora del PP, va donar suport a la moció en favor de la immersió lingüística en català, contràriament al que marcava el criteri de la direcció de la formació.

La regidora popular va reconèixer que la reforma de la llei de l'avortament era un dels punts del programa, però creu que "s'ha passat la línia que fa que s'escapi de la política" i que els canvis que es volen introduir "no els entenc com un sí a la vida, sinó que els entenc com un sí a un patiment", referint-se als casos en què no es puguin "satisfer les necessitats biològiques i afectives i un llarg etcètera que comporta portar al món una criatura". Després del ple, la regidora va manifestar que el seu suport a la moció "no és una crítica al partit, sinó que ha estat una decisió que he pres a consciència".

Mányik va rebre el suport de part del públic i dels regidors del consistori, segons recullia ahir Ràdio Palamós. La moció es va aprovar per unanimitat. També s'hi van aprovar dues mocions més, una en contra la distribució del Fons de Cooperació Local de Catalunya 2013 (per unanimitat); i en suport al manifest de l'Associació de Municipis per la Independència, a favor de la consulta d'autodeterminació del poble de Catalunya (amb l'únic vot en contra del PP).