El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, va enviar dijous passat per correu certificat una carta al veí denunciant de la Biblioteca Comarcal Central, Josep Sabater, tal com s'hi havia compromès en el ple del desembre. Sabater considera Sais, alcalde de la Bisbal quan es va tirar endavant el projecte de l'equipament, el principal responsable de la situació que es viu actualment amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que determina que dues de les façanes són irregulars, és a dir, que l'execució de la sentència comportaria enderrocar-la. I en demana la dimissió com a pas previ per arribar a un acord amb l'Ajuntament.

Dimissió que Sais ja va rebutjar i, de fet, s'ha posat a disposció del partit per tornar a encapçalar la llista d'ERC a la Bisbal després d'anunciar que no ho faria. Sais defensava la seva sortida per "intentar calmar les coses", però "hi ha gent que ho ha interpretat com un signe de debilitat i ho ha aprofitat per incrementar els atacs i acusar-me de covardia", en referència a Sabater, de manera que "com que no m'haig d'amagar de res, m'he ofert al partit per si creu que m'haig de tornar a presentar".

Sais va enviar la carta a Sabater com un pas per evitar que aquesta sentència s'executi o, almenys, que el veí no en demani l'execució. En ella, el republicà es disculpa novament amb Sabater per "si es va sentir ofès per l'oferta econòmica" d'expropiació del terreny on es va aixecar la Biblioteca. En tot cas, Lluís Sais discrepa que hi hagués cap "maltracte", com diu Sabater. En aquest sentit, Sais exposa que Sabater li va demanar temps per poder trobar professionals per valorar l'oferta econòmica de l'Ajuntament i presentar al·legacions si ho creia oportú quan es va aprovar el projecte el juliol de 2009. "Vostè creu, tal com ha afirmat reiteradament, que si jo (i dic jo, perquè vostè ho personalitza en la meva persona) hagués tingut la voluntat de "maltractar-lo", li hauria donat un marge extraordinari de pràcticament 2 mesos i mig per poder presentar al·legacions?", pregunta el republicà. L'exposició que fa Sais a la carta és molt semblant a la que va fer dos dissabtes a Ràdio Bisbal sobre aquest assumpte. Sais no comparteix que tota la responsabilitat es focalitzi en ell. En tot cas, assumeix la responsabilitat com la resta de regidors que van votar el projecte i que com a alcalde va consultar àmbits públics i privats en matèria urbanística "sobre la legalitat del projecte, obtentint en ambdós àmbits respostes afirmatives". I recorda que el jutjat va avalar l'inici de les obres.

Sabater prepara la resposta. En tot cas, la situació no té cap perspectiva de canvi.