L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós ha rebut la subvenció de la Generalitat de Catalunya per a les actuacions de foment de l'ocupació i d'inserció sociolaboral que es tenen previstes d'executar durant aquest any 2014. La quantia total subvencionada per aquest projecte ha estat de 83.000 euros, que ha estat atorgada per part del Departament d'Empresa i Ocupació la Generalitat, des del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i mitjançant el programa Treball als Barris.

Aquesta aportació econòmica permetrà seguir impulsant a Palamós durant aquest any, i a partir del proper mes de febrer, propostes i projectes de formació i inserció laboral. L'Ajuntament destinarà aquesta subvenció a la realització de diversos cursos gratuïts per a persones majors de 18 anys, empadronades a Palamós, en situació d'atur (inscrites al SOC), i amb poca o cap experiència laboral en el sector.

L'objectiu és el de poder oferir una formació teòrica i pràctica en competències i habilitats en una professió, així com eines i recursos per afrontar una bona integració al món laboral. Es tracta concretament de la formació professionalitzadora que inclou actualment el curs d'auxiliar de cambrer; el curs d'ajudant de cuina; i el curs d'auxiliar de neteja. El projecte 2014 també preveu promoure l'atenció als emprenedors, amb l'assessorament i acompanyament en la generació de la seva idea de negoci.