El grup municipal del PPC de Palafrugell lamenta que als plens la resta de forces polítiques només busquin la confrontació i que no s'hi pugui dialogar. Els regidors del PPC senyalen que "el diàleg constructiu amb els altres partits polítics és impossible a causa de la manca de respecte d'aquests a les opinions dels que no pensem com ells".

Els regidors populars, Laura Galiana i Xavier Rodrigo, demanen respecte per les seves opinions "que representen el que pensa una part dels palafrugellencs i que són igual de legítimes que les dels que defensen l'independentisme" després de viure aquest dimarts un ple municipal "molt desagradable". Galiana manifesta que "espero que aquesta actitud no sigui fruit de l'assetjament polític al Partit Popular Català per ser l'única alternativa sòlida a l'independentisme i que no espatlli la política municipal, la política més propera al ciutadà".

Per a la portaveu popular, "l'actitud covarda de l'alcalde, abstenint-se en la moció sobre la celebració d'un referèndum per la independència després de votar-hi en contra com a diputat, la setmana passada al Parlament, no ajuda a millorar la situació". Galiana explica que "quatre dels sis regidors socialistes a Palafrugell van votar-hi a favor i els 2 restants, entre ells l'alcalde, es van abstenir".

En aquest sentit la portaveu popular ha comentat que "no vull aprofundir en les desavinences internes del PSC però el que sí que demano és que els seus representants mostrin pel nostre partit i per les opinions dels seus representants a Palafrugell, com a mínim el mateix respecte que jo mostro pel seu". Galiana afegeix que "és una pena que l'atac vagi ocupant el terreny de l'argumentació" i lamenta "la poca memòria dels socialistes quan acusen el Partit Popular de destrossar el país durant els últims 35 anys quan els socialistes, a part d'haver governat a Espanya molts més anys que el PP, quan ho han fet ens han deixat sempre herències nefastes i molt perjudicials per a les finances públiques i per als ciutadans, després del seu pas pel govern".