L'Oficina de Turisme de Palamós ha informat que la previsió per aquest any de la temporada creuerística és que tingui 34 escales. El Zenith serà el primer dels creuers que arribarà al port baixempordanès el pròxim 25 d'abril; mentre que el darrer que hi atracarà serà el Seabourn Sojourn, el 16 de novembre. En declaracions a Ràdio Palamós, l'alcaldessa Teresa Ferrés ha manifestat que aquestes dates ajuden a desestacionalitzar la temporada turística a la vila, alhora que ha destacat que el port palamosí té "expectatives de seguir creixent" en el sector del turisme de creuers.

Respecte del 2013, el port de Palamós perdrà quatre escales, d'acord amb les dades facilitades per l'Oficina de Turisme de Palamós. L'any passat, els creueristes que van arribar al port de Palamós van ser uns 30.000.

La previsió d'escales per aquest 2014 també ha patit una reducció respecte de la que es va anunciar el passat mes de novembre, en què es va manifestar que es mantindrien les 38 del 2013. Amb la ?previsió d'aquestes 38 escales, el càlcul era que arribessin uns 40.000 passatgers, cosa que representaria un 33% més dels que van arribar l'any passat (en van ser 30.000).

De les 34 escales previstes per l'any que ve, el Thomson Dream és el que en farà més, amb un total de set. El segueixen el Zenith i el Seabourn Sojourn amb un total de sis escales. D'altres creuers que han d'arribar al port palamosí són Horizon, MSC Sinfonia, Crystal Serenity, Island Escape, Tere Moana, Azamara Journey, Star Flyer i Seabourn Legend.