Els Mossos d'Esquadra conclouen que totes les proves apunten que va ser l'acusat qui va ruixar la seva parella amb gasolina i la va cremar viva el 8 d'octubre del 2006 a Calonge. Els agents que van portar la investigació descarten l'incendi accidental perquè els perits no van detectar cap error elèctric ni fuita de gas. Tampoc creuen que la dona se suïcidés perquè cremar-se viva és una mort "molt cruel", perquè va intentar apagar-se les flames i, a més, estava embarassada de tres mesos. També descarten la intervenció d'una tercera persona perquè la porta del pis on va començar el foc estava tancada amb clau i a dins només hi havia la víctima i l'acusat.

Ahir, durant la quarta jornada del judici contra Miguel Sánchez, van declarar els Mossos d'Esquadra de l'àrea d'investigació que van portar el cas. Segons van explicar, un cop van prendre declaració a tots els testimonis i van analitzar les proves van arribar a una conclusió "claríssima": l'acusat va anar a comprar benzina dos dies abans del crim i el dia 8 d'octubre a la nit va ruixar la seva parella i li va calar foc al pis on vivien. "El que no sabia és que la gasolina fa una deflagració quan s'encén i, per això, es va cremar ell", va explicar el sergent. Després, l'hauria tirat pel balcó.

Els agents van exposar els motius pels quals van descartar la versió de l'acusat, que assegura que mentre estava al lavabo va sentir una explosió i, quan va sortir, va veure la seva dona cremant. Segons la investigació, van descartar que l'incendi fos fortuït perquè els perits no van trobar cap error en el sistema elèctric ni cap fuita de gas que pogués provocar el foc. També descarten que una tercera persona provoqués l'incendi ja que que la porta d'entrada al pis estava tancada amb clau i, dins l'immoble, només hi havia la víctima i l'acusat.

Finalment, els agents van descartar la tercera hipòtesi: no creuen que la dona se suïcidés calant-se foc a ella mateixa. Primer de tot, perquè es tracta d'una mort "molt cruel" com perquè una dona embarassada de tres mesos se l'autoinfringís. També perquè no només hi havia benzina en el cos de la dona, sinó també en altres punt de la casa. "Si et vols cremar et tires tota la gasolina a sobre, no la distribueixes", va explicar l'agent. I, finalment, perquè la dona es va intentar apagar tirant-se aigua per sobre a la dutxa. Per tot això, els agents conclouen que la hipòtesi més probable és la de la mort criminal i creuen que "està claríssim" que qui va ruixar la víctima amb gasolina i li va calar foc va ser l'acusat.

Sense denúncia

També va declarar un caporal de la Policia Local de Calonge i una assistent social que van atendre la víctima mesos abans que morís cremada. Segons van relatar, va anar fins a comissaria dient que la seva parella, quan bevia, la maltractava. També deia que volia portar els fills que havia deixat al seu país d'origen, Xile. No obstant això, no va interposar cap denúncia, com l'assistenta tampoc la va poder atendre adequadament perquè hi va acudir acompanyada de l'acusat, malgrat que li havia dit que hi anés sola.