Els perits policials conclouen que l'incendi en el qual va morir una dona a Calonge l'octubre del 2006 va ser provocat amb gasolina. Els perits dels Mossos d'Esquadra creuen que l'origen del foc va ser el llit de matrimoni i descarten que l'incendi fos fortuït o que hi intervingués una tercera persona. Els experts de la defensa, en canvi, creuen que la investigació policial té "defectes flagrants" i sostenen que hi ha altres hipòtesis plausibles que no es van tenir en compte. Apunten que és possible que una tercera persona provoqués l'incendi des de l'exterior del pis, que una burilla o una espelma de parafina estiguin darrere del foc o que hi hagués una deflagració d'un producte inflamable.

Els Mossos d'Esquadra que van investigar l'origen del foc mortal de Calonge (Baix Empordà) han explicat que l'incendi es va originar al llit de l'habitació de matrimoni i que va ser provocat. Segons han detallat al judici contra Miguel Sánchez, acusat de ruixar amb gasolina la seva parella embarassada de tres mesos i calar-li foc l'octubre del 2006, les proves demostren que es va fer servir benzina d'accelerant.

De fet, van trobar restes de gasolina sota una rajola a l'habitació i també a les restes de roba de la víctima. Per això, segons els agents, la hipòtesi més plausible és que la víctima es trobés sobre el llit quan algú, des de la porta, la va ruixar amb benzina i li va calar foc. Després, la dona envoltada en flames va anar fins al lavabo on va intentar apagar-se i a l'habitació del nen, on també hi havia restes orgàniques i una vànova afectada pel foc.

Els agents han explicat que van estudiar altres possibilitats, com ara un incendi fortuït, però ho van descartar. En concret, han detallat que cap electrodomèstic va esclatar i, per tant, no van originar cap incendi. També han exposat que van analitzar la xarxa elèctrica i van descartar que s'hagués produït cap curtcircuit. Finalment, els Mossos no creuen que fos una tercera persona qui calés foc perquè la porta de l'immoble estava tancada amb clau "per dins".

Els perits de la defensa, encapçalats per l'excap de Bombers a Girona, sostenen en canvi que en la investigació hi ha "defectes flagrants" i creuen que els Mossos van descartar massa a la lleugera altres hipòtesis. Els experts de part han assegurat que el croquis dels agents conté errors i sostenen que no van avaluar amb prou profunditat l'estat del circuit elèctric.

Els perits també contemplen com a hipòtesi la conclusió final dels Mossos d'Esquadra, però afegeixen que també hi ha altre possibilitats, com ara que una tercera persona ruixés el llit des de l'exterior i calés foc. O que una burilla o una espelma de parafina anessin cremant el matalàs amb la porta tancada i l'emissió de gasos calents provoqués una deflagració o, també, que es declarés un incendi que afectés algun producte inflamable situat a un altell de la cuina, que acabés ruixant la víctima.

Segon judici

Miguel Sánchez s'enfronta per segona vegada a un jurat popular perquè en el primer judici, l'any 2009, el van declarar no culpable i va quedar absolt. El TSJC va tombar el veredicte i va obligar a repetir el judici. El fiscal, Víctor Pillado, demana que el condemnin a 20 anys de presó pels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys.

La defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, demana que l'absolguin. El cas es jutja per la via del jurat popular. Està previst que dijous acabin les sessions amb conclusions i informes. Llavors, el jurat es retirarà a deliberar fins a tenir el veredicte.