Els grups municipals d'ERC i l'Entesa, a l'oposició a l'Ajuntament de Palafrugell, han valorat positivament el resultat de la consulta sobre la construcció d'un aparcament a l'espai dels Ametllers, ja que tots dos havien apel·lat als ciutadans que hi votessin negativament. El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha insistit en la seva proposta que es faci una consulta sobre el nou POUM, "que sí és un tema transcendental i d'interès general".

Sabrià ha manifestat que la ?deses?timació de l'aparcament és positiva perquè "no era un bon projecte ni urgent". Sobre la participació (van votar un total de 651 persones), Sabrià l'ha qualificat de "curta" i ho ha atribuït al fet que el tema de l'aparcament de l'espai dels Ametllers "no és d'interès general i tampoc s'ha ofert prou informació als ciutadans com per motivar-los a participar". En tot cas, Sabrià secunda la decisió de l'alcalde Juli Fernández de fer consultes populars, per la qual cosa en demana del POUM, en què s'informi els ciutadans amb experts i hi hagi un debat polític.

Per l'Entesa, Guillem Genover també considera que la participació ha estat "baixa" i s'alegra que no hagi prosperat l'actuació de l'aparcament perquè entén que és una remodelació "parcial" de l'espai dels Ametllers, quan el que necessita és una actuació amb visió del conjunt.