Els Mossos de la comissaria de la Bisbal van detenir el dia 26 de març dos homes, de 23 i 26 anys, de nacionalitat romanesa, un veí de Guadalajara i l'altre sense domicili conegut, com a presumptes autors d'un robatori en un restaurant de Llofriu, del qual es van emportar 612 euros de la caixa. A banda d'imputar-los el robatori amb força a establiment, a un d'ells també se l'acusa de falsificació de document públic, i tenia sis ordres judicials pendents. Després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs a un d'ells i l'ingrés a presó per a l'altre.

Els fets es remunten al 21 de març, quan una dotació de paisà va observar un vehicle per la urbanització de la Fosca de Palamós fent moviments estranys i va decidir fer un seguiment discret del cotxe fins que el van aturar.

En el vehicle hi havia dos homes. El conductor presentava una ferida en un braç que duia embolicat de males maneres i tacat de sang. L'altre home va presentar un permís de conduir de Romania que estava caducat, molt degradat, sense cap mena de sistemes de seguretat i la fotografia era irrecognoscible. Els Mossos també van escorcollar el vehicle i hi van localitzar diferents estris per cometre robatoris com guants, tornavisos, una pota de cabra, i fins i tot una clau de manyà professional. Fetes les comprovacions corresponents en immobles del perímetre, els agents no van trobar cap habitatge forçat i els van deixar marxar.

Davant les evidències i la poca fiabilitat de les persones la policia va iniciar una investigació i va esbrinar que aquells homes havien participat al robatori d'un restaurant de Llofriu.