Al ple d'investidura va dir que fa anys no s'hauria imaginat ser alcaldessa. Com s'imagina la tasca en els propers mesos?

És cert no és una cosa que m'hagués proposat d'inici com a objectiu però que ha anat sorgint. Pel que fa a la tasca, penso que seran uns mesos molt intensos: és una responsabilitat més gran perquè ara ets qui dónes la cara, però no ha de canviar gaire del que ja estava fent fins ara.

Quins són els reptes amb els quals afronta aquest any i poc que queda de mandat?

Cal ser realista i amb 14 mesos és difícil marcar-se grans reptes. Penso que hem de seguir treballant en la línia que ho hem estat fent fins ara, poder aprovar definitivament el POUM abans de finalitzar el mandat, acabar les obres del Terracotta Museu, continuar treballant amb les obres previstes del Pla de barris i, si quedés resolt el bloqueig de la Biblioteca, seria un èxit.

Quins són els canvis que hi haurà respecte del paper que ha tingut l'anterior alcalde, Òscar Aparicio?

Està clar que som dos persones bastant diferents, amb tarannàs diferents i, segurament, en el dia a dia això s'anirà posant de manifest. Ell continuarà portant les mateixes àrees que quan era alcalde i jo el mateix que abans de ser nomenada. Però en l'acció del govern tenim un pacte amb unes línies comunes i això serà el que marcarà el que queda de mandat.

Crisi econòmica, l'enderroc de la biblioteca, la reclamació del FEIL. És un bon moment per accedir a l'Alcaldia?

És evident que no és precisament el millor moment, però les coses van com van i s'han d'afrontar com vénen. Ja sabia que no seria fàcil.

Se sent responsable de la sentència de la biblioteca i de la reclamació del FEIL per haver-hi votat a favor?

És difícil parlar de responsabilitats, però està clar que en el seu moment vam formar part de l'equip de govern que va gestionar aquests dos temes: ho vam fer amb l'assessorament tècnic pertinent com se suposa que s'ha de fer i s'ha fet sempre. Responsable de la sentència? En absolut, d'això n'és responsable qui va interposar la demanda.

Aparicio diu que hi ha hagut "tensió" al govern perquè Xavier Dilmé i vostè van votar a favor de la biblioteca i del FEIL. Diu que ha condicionat el discurs i cohesió del govern. Ho ha viscut així?

Bé, no sempre hem compartit les opinions que el senyor Aparicio transmetia perquè en ocasions semblava que actuava més a títol personal o com a regidor de l'oposició que com a portaveu del govern o alcalde. Està clar que en aquests dos temes no coincidim però el que és important és que si ho volem solventar hem de mirar endavant i treballar per trobar la solució; no entretenir-nos contínuament en l'origen perquè és evident que ho veiem des de punts de vista diferents.

Creu que Aparicio s'equivoca en fer aquestes manifestacions?

Jo poster no ho hauria dit; crec que s'ha de ser més prudent perquè segons com es diu es pot malinterpretar i pot donar lloc a malentesos.

Va dir al ple d'investidura que havia viscut amb molta il·lusió l'inici del procés de la biblioteca. Com se sent respecte de la sentència que n'ordena l'enderroc?

Va ser dels primers temes que vam començar a treballar amb la tècnica de Cultura. Vam anar elaborant el pla funcional; vas veient com pren forma, quasi te la pots imaginar, tot i no haver ni iniciat les obres; veus que finalment la Bisbal podrà disposar d'una biblioteca amb condicions i amb unes possibilitats de dinamització cultural, de polivalència que avui dia la biblioteca que tenim no pot oferir. Quan les obres estan a punt d'acabar i arriba la sentència que no afavoreix a ningú, perquè si ho mirem fredament ni qui demanda en surt beneficiat, et provoca decepció i una impotència immensa.

També va comentar al ple que s'havia "judicialitzat quasi tot". A qui es referia?

A l'anterior alcalde i al grup del PSC que en el mandat 2007-11 van estar a l'ajuntament; i algun ja fins i tot estant fora de l'ajuntament, com s'ha pogut veure.

Què creu que s'ha de fer per evitar l'enderroc?

Legalment hem fet i farem tot allò que estigui a les nostres mans, sense deixar de banda que qui va interposar la demanda en el seu moment pugui fer una reflexió pensant en el bé de la ciutadania i deicideixi fer un canvi de posicionament accedint a arribar a un acord, per difícil que pugui semblar.

Què no va funcionar el 2011 perquè no es reedités el pacte amb Esquerra?

Per les discrepàncies dins el grup d'ERC: alguns dels regidors no hi tenien interès, no hi van voler donar suport.

Quins problemes hi ha entre el regidor de CDC i els d'Unió? S'arrosseguen des del 2011?

Per part meva no en tinc cap. Hi pot haver hagut diferències en el seu moment, però penso que tenim problemes més importants a resoldre com equip de govern que estan per sobre de tot això, com per perdre ni un minut més en aquest tema.

Tornarà a presentar-se com a cap de llista a les eleccions del 2011?

La veritat és que no ho sé. Jo no sóc de pensar massa en el futur tot i que aquest és força immediat. Però com deia abans, em preocupa el present.

És possible que CDC i Unió es presentin per separat?

Per part d'Unió no ho hem plantejat ni ho vam plantejar en el seu moment, nosaltres teníem clar que les sigles que haviem de representar eren les de CiU. En tot cas, qui vulgui fer-ho per separat, ho haurà de fer amb un altre nom.