La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va apostar diumenge per la via del "diàleg" per solucionar la polèmica que ha sorgit dins de la secció local d'ERC de Palamós després que plegués en bloc l'executiva local en detectar que diversos exregidors del partit lluitaven per recuperar el poder perdut dins la formació. En total 15 militants i dos regidors del partit es van donar de baixa i van denunciar que l'executiva regional i nacional d'ERC no els havia donat suport.

Davant això, la secretària general d'ERC va assenyalar que, en els moments actuals, l'actitud que ha d'imperar és la "de suma" i no només dins de la formació d'ERC sinó arreu del país. "Encara estem en la situació i el que estem fent és parlar amb tothom", va explicar.

Rovira també va subratllar que "no vol entrar a valorar quines decisions tenen més o menys raons polítiques" tot i que va assegurar que la problemàtica ha sorgit arran de diverses "decisions personals" que cal mirar de superar. "Hem de trobar els punts d'encaix, en definitiva som gent que estem dins d'aquesta formació perquè compartim un projecte de país i, per tant, hem de trobar també els espais locals que permetin reflectir el projecte de país en aquest cas a Palamós", va dir.

La polèmica es va destapar la setmana passada quan l'executiva local, la quarta més important a la demarcació, va plegar en bloc en veure que hi havia "ingerències" i que determinades persones, sobretot exregidors, lluitaven per recuperar el poder dins l'executiva local mentre el grup que liderava la formació treballava per la consulta del 9-N. Des del principi, van denunciar que la cúpula regional i nacional no els havia donat suport quan van denunciar aquest fet i, per tant, entenien que havia arribat el moment de plegar.