L'Ajuntament de Palamós ha obert el període per sol·licitar una de les 31 unitats d'horta que posa a disposició dels ciutadans dins la finca municipal de Can Pere Tià. Per poder participar en el sorteig cal presentar el model de sol·licitud al registre municipal dins el termini previst que s'iniciarà demà i que finalitzarà el dia 28 d'abril. Dissabte a les deu del matí tindrà lloc una jornada de portes obertes per poder conèixer de prop el nou espai d'hortes.

L'Ajuntament ha aprovat unes bases que regulen el procediment d'atorgament d'aquestes unitats d'horta d'uns 50 metres quadrats cadascuna. La convocatòria és adreçada a persones domiciliades a la vila que no disposin ni conreïn cap altre hort o terreny. Aquests espais de conreu s'atorgaran per quatre anys i podran optar-hi cinc perfils d'usuaris diferents: sis horts s'adjudicaran a persones de 16 a 30 anys, set seran per a usuaris de 30 a 60 anys, deu per a majors de 60 anys, quatre per a entitats locals i els quatre restants es destinaran exclusivament a finalitats socials, ciutadanes o educatives de la vila. A més, l'Ajuntament té previst fer formació sobre agricultura ecològica als titulars de les llicències d'utilització.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós ja ha finalitzat les tasques d'adequació que durant les darreres setmanes ha realitzat a una part de la finca municipal de Can Pere Tià, amb l'objectiu de preparar aquests terrenys per a la ubicació de 31 unitats d'horta.