La Policia Local de Palafrugell, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, ha detingut sis persones presumptament implicades en el tràfic de drogues a la localitat del Baix Empordà. Un dels detinguts és un agent de la Policia Local del municipi, A.L.C. de nacionalitat espanyola, que, en el moment de la seva detenció, es trobava de baixa del servei i al qual se l'acusa d'un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes. La resta de detinguts, acusats d'un presumpte delicte per tràfic de drogues, són A.C, A.Z, A.I., veïns de Palafrugell i nacionalitat marroquina, i els germans M.Z. i A.Z., veïns de Barcelona i nacionalitat marroquina.

Els detinguts ja han passat a disposició judicial. També han estat acusats G.A. de nacionalitat romanesa i S.R.B. de nacionalitat espanyola.

L'operació va tenir lloc el passat dilluns 14 d'abril en cinc habitatges de Palafrugell, on els agents hi van trobar diversos embolcalls d'un gram i de mig gram de cocaïna, bàscules de precisió i 4.000 euros en efectiu. Aquesta intervenció va ser realitzada per cinc agents del recentment creat grup LIMA de la Policia Local de Palafrugell, en coordinació amb l'EDOA, l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil.

La investigació es va iniciar fa quatre mesos i segueix oberta ja que no es descarten noves detencions.