El dragatge del port i de la platja de Llafranc s'està executant aquesta setmana, amb la previsió que finalitzi el dissabte. Es tracta d'una actuació que es fa cada any perquè les corrents marines, arran de la construcció de la infraestructura portuària, treuen la sorra d'una banda de la platja i la porten a l'altre, on també hi ha el port, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Xavier Rangel (PSC). Les dates en les que es fa aquesta operació, però, han estat criticades pel grup municipal d'ERC, a l'oposició a l'Ajuntament, que considera que es fa massa tard i proposa que es recuperi l'abril com a mes del dragatge. La queixa se centra en el fet que els treballs afecten la platja, cosa que perjudica al sector turístic i que hi ha hagut anul·lacions de reserves hoteleres. ERC reclama que s'estableixi unes dates fixes per executar-ho cada any, de manera que els hotelers puguin programar-se el negoci.

Rangel ha replicat que les dates s'han consensuat amb el port i el sector turístic de Llafranc. En aquest darrer aspecte, Rangel ha manifestat que se sent dolgut per la crítica d'ERC perquè una de les persones que va ser present durant les negociacions per decidir quan es feia és la regidora republicana Carme Farrarons, responsable d'un hotel. Rangel ha afirmat que l'edil d'Esquerra proposava que el dragatge es fes la setmana que ve.

Sobre el fet d'haver executat els treballs abans, el regidor de Medi Ambient ha exposat que a l'abril hi havia Setmana Santa i Sant Jordi i que, haver-lo fet més enrere, existia el risc que vingués un temporal i deixés la situació com estava anteriorment, amb la qual cosa el dragatge s'hauria de fer de nou. Aleshores, l'actuació hauria ocupat dues setmanes, cosa que Rangel entén que sí que hauria estat "injustificable". El regidor ha afegit que els treballs es fan aquesta setmana perquè la que ve s'han de col·locar les boies a l'aigua, cosa que és incompatible amb el dragatge.