La fiscal demana 10 anys de presó per a l'acusat d'agredir sexualment una dona a Palamós la matinada del 4 d'abril del 2011. Segons l'escrit de conclusions provisionals, Jhoan Fernando Acosta es va endur la víctima fins un carreró fosc i, un cop allà, la va començar a penetrar i després la va obligar a fer-li una fel·lació. Per aquest cas, primer van detenir el cunyat de l'ara processat. L'home, que va estar onze mesos empresonat, es va reconèixer en una gravació de vídeo prop del lloc dels fets i la víctima el va identificar a la roda de reconeixement. Finalment, les proves d'ADN el van exculpar i van apuntar cap al seu cunyat, que estava fitxat per altres suposades agressions sexuals.

La seva descripció coincidia plenament amb la que la víctima va fer del violador, ell es va identificar en la gravació de vídeo, la dona el va reconèixer a la roda de reconeixement i, a més, ell va admetre que havia agredit sexualment una noia al mateix lloc però assegurava que havia estat la setmana anterior. Per tot això, el cunyat de l'ara processat va entrar a presó poc després dels fets, el mateix abril del 2011, com a suposat autor de l'agressió sexual.

Va estar onze mesos empresonat fins que van aparèixer els resultats de les proves d'ADN de les restes biològiques que hi havia en la víctima i van concloure que no era el violador. A més, el rastre genètic va assenyalar algú molt proper al primer detingut: el seu cunyat, el xicot de la seva germana. La policia el tenia fitxat per la seva implicació amb una altra agressió sexual a la comarca. Després de deixar en llibertat el primer detingut, els Mossos d'Esquadra van detenir l'ara acusat i va ingressar a presó el 17 d'abril del 2013. Jhoan Fernando Acosta, que té una gran semblança física amb el seu cunyat, s'enfronta a una pena de 10 anys de presó acusat d'un delicte d'agressió sexual amb penetració. A més, la fiscal Sandra Maria Fagil vol que li prohibeixin apropar-se a la víctima durant 15 anys i que la indemnitzi amb 15.000 euros.

El cas arribarà a judici en els propers mesos a l'Audiència de Girona. Segons sosté la fiscal, cap a dos quarts de sis de la matinada del 4 d'abril del 2011, la víctima estava sola al carrer esperant que la recollissin per anar a la feina. Aleshores, se li va apropar l'acusat i li va dir: "Hola guapa, a qui esperes?", per afegir: "Ja portes molta estona esperant, anem allà darrere". En aquest moment, la subjectava amb força pel braç i la portava cap a un carreró.

Ejaculació a la roba

Un cop allà, sempre segons la fiscal, li va abaixar els pantalons i la roba interior i la va començar a penetrar fins que es va adonar que la víctima duia un tampó. Aleshores, la va agafar amb força pel cap i la va obligar a fer-li una fel·lació. Després d'ejacular sobre la seva roba -d'on van treure l'ADN per identificar l'agressor-, la va deixar marxar-.

Com a conseqüència de l'agressió, la víctima va desenvolupar un trastorn d'estrès posttraumàtic que li ha provocat una invalidesa permanent absoluta per treballar.