L'Ajuntament de Regencós va realitzar ahir el darrer dels relleus d'Alcaldia pactats d'aquesta mandat. Pere Esteve (ERC) va succeir Josep Fontanillas (CiU) en compliment de l'acord de govern que les dues formacions van tancar a principi de mandat. A part de l'intercanvi entre els dos de l'Alcaldia i la primera tinença d'Alcaldia, no hi ha cap altre canvi en el cartipàs municipal.

En aquesta ocasió, no hi va haver cap problemàtica en la successió pactada, a diferència de l'anterior mandat. Aleshores Fontanillas, batlle en representació d'ERC, no va acceptar complir el pacte de govern amb CiU, pel qual el seu cap de llista Josep Rubau,havia de ser alcalde els dos darrers anys de mandat. Fontanillas va al·legar en aquell moment que el grup municipal d'ERC no podia acceptar que fos alcalde Rubau perquè tenia un expedient sancionador de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat que declarava il·legal una barraca del convergent i li imposava una multa econòmica.

El traspàs d'aquest mandat, doncs, va ser tranquil i respectat. Esteve, que té 42 anys i és responsable d'una empresa de lloguer i venda del sector audiovisual, va manifestar després del ple que no hi havia hagut cap problemàtica amb Fontanillas. De fet, Fontanillas va ser cap de llista d'Esquerra el 2007, en la qual Esteve era el número tres, i van compartir responsabilitats a l'equip de govern representant el mateix partit. Esteve és regidor d'ERC a l'Ajuntament de Regencós des de fa 6 anys i és el vuitè alcalde republicà a la comarca després que dijous passat Vicenç Cebrià accedís al càrrec a Vall-llobrega, també per un pacte.

Esteve va manifestar que "estic molt il·lusionat de ser alcalde del poble on he viscut sempre. Són moments econòmicament complicats per als ajuntaments, que no podem fer inversions ni tirar endavant grans projectes, però ens centrarem en la gestió, en el dia a dia dels habitants del nostre poble". I va afegir que "volem centrar-nos en el control de les parcel·les forestals del nostre terme municipal, ja que ve l'estiu i hem de minimitzar al màxim els riscos que es declarin incendis forestals". Esteve, que va oferir diàleg al grup de l'oposició Millorem Regencós, va agrair la feina de Fontanillas.

En aquest any que queda de mandat, va dir Pere Esteve, vol centrar-se en altres temes com potenciar el reciclatge al municipi, intentar millorar el servei telefònic del municipi, una històrica reivindicació, i la reforma de la plaça Major. En aquest darrer punt, va manifestar la voluntat de fer-la més per a vianants i reordenar-la. També vol acabar l'enjardinament del centre cívic.