La Policia Local de Palafrugell va impedir aquest divendres que el regidor a l'Ajuntament de Plataforma per Catalunya, Eduardo Guerra, agafés el cotxe begut. Els agents li van fer un control preventiu d'alcoholèmia després de sospitar que no estava en condicions per conduir. Un control que va donar positiu, però que no implica cap tipus de sanció econòmica ni denúncia ja que es va realitzar abans que el regidor agafés el vehicle. Guerra va acceptar sense cap problema sotmetre's a la prova, segons han informat fonts que van presenciar el desenvolupament dels fets, que van desencadenar-se arran d'una discussió del regidor amb un taxista. Ahir, Guerra no va voler fer cap tipus de manifestació sobre aquests fets (ni va confirmar ni va desmentir), a excepció d'advertir que es tingués precaució amb el que es publiqui.

L'incident va tenir lloc divendres al matí a la placeta que hi ha davant de la Casa de la Vila. En aquest punt, hi ha unes places d'aparcament reservades per a persones que han d'anar a l'Ajuntament a fer-hi gestions. En una d'aquestes places, hi va aparcar un taxista, amb el qual es va discutir el regidor de Plataforma per Catalunya, motiu pel qual es va alertar la Policia Local.

Al final, aquest assumpte es va tancar sense cap mal major ni incidència més enllà de la discussió. No obstant això, durant la seva intervenció, els agents van detectar que Eduardo Guerra patia símptomes d'haver begut més del compte. Per aquest motiu, li van suggerir que abans d'agafar el seu cotxe (que estava aparcat davant de l'Oficina d'Atenció Ciutadana) se sotmetés a un control preventiu d'alcoholèmia. Al qual Guerra hi va accedir sense cap inconvenient.

El test va donar positiu, de manera que el regidor, que recentment ha estat nomenat alcaldable de Plataforma per Catalunya per a les properes eleccions, no va conduir. El positiu, però, no té cap conseqüència administrativa ni jurídica ja que es va fer abans que el regidor pogués cometre un delicte contra la seguretat del trànsit. Tampoc se'l va enxampar conduint begut.