L'equip de govern de Castell-Platja d'Aro està revisant el procediment per adjudicar un nou servei que ha projectat a la platja Gran de la localitat perquè l'explotin els establiments de restauració del passeig Marítim. Precisament, les queixes del sector han motivat que el govern hagi pres la decisió de canviar el sistema d'adjudicació, de manera que tots tinguin l'opció d'explotar-lo. L'assumpte va sortir en el darrer ple arran de les preguntes dels grups del PSC i Iniciativa, a l'oposició.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé (CiU), ha explicat que l'Ajuntament va plantejar a Costes de la Generalitat la introducció per aquesta temporada d'aquest nou servei, que consisteix en uns espais a la platja a mode de llits balinesos perquè els clients en gaudeixin. Una nova oferta que es vincula als restauradors del passeig. Així, es van determinar vuit espais de 100 metres quadrats cadascun que s'adjudicarien a través d'una subhasta. No obstant això, la limitació a tan sols vuit establiments va aixecar les queixes dels responsables dels restaurants, de manera que l'Ajuntament està revisant aquest sistema d'adjudicació perquè "tothom (dels restauradors del passeig) tingui opció a explotar-ho", ha concretat Solé. Els dos grups de l'oposició han apuntat que alguns restauradors també que es queixaven que davant de la seva terrasssa podrien tenir activitat d'un altre establiment.

El govern està treballant amb Costes de la Generalitat aquesta modificació, que passaria per fragmentar la superfície dels vuit espais pactats inicialment amb l'administració catalana. De manera que el canvi està pendent de l'autorització de Costes, cosa que pot retardar la posada en marxa d'aquesta iniciativa, ha manifestat Solé: "Nosaltres volem que funcioni ja aquest any, però hi ha qüestions logístiques i administratives que fan que ara sigui molt just. En qualsevol cas, és important que haguem introduït aquest servei".

D'altra banda, el ple va rebutjar la moció d'ICV per a la convocatòria d'un referèndum sobre la monarquia. CiU i PP hi van votar en contra, ERC es va abstenir i va tenir el suport d'ICV i el PSC. CiU va argumentar el seu vot contrari perquè entén que el que ara interessa a la ciutadania és la consulta sobiranista i perquè ICV va retirar de la moció una referència que es feia a aquest cas. Precisament, es va retirar per obtenir el vot favorable dels socialistes.