Obliguen a revisar l´adjudicació d´un servei de platja a Platja d´Aro

Són vuit espais destinats als establiments de restauració que hi ha al passeig Marítim

21.06.2014 | 07:31
Imatge d´arxiu del passeig de Platja d´Aro.
Imatge d´arxiu del passeig de Platja d´Aro.

L'equip de govern de Castell-Platja d'Aro està revisant el procediment per adjudicar un nou servei que ha projectat a la platja Gran de la localitat perquè l'explotin els establiments de restauració del passeig Marítim. Precisament, les queixes del sector han motivat que el govern hagi pres la decisió de canviar el sistema d'adjudicació, de manera que tots tinguin l'opció d'explotar-lo. L'assumpte va sortir en el darrer ple arran de les preguntes dels grups del PSC i Iniciativa, a l'oposició.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé (CiU), ha explicat que l'Ajuntament va plantejar a Costes de la Generalitat la introducció per aquesta temporada d'aquest nou servei, que consisteix en uns espais a la platja a mode de llits balinesos perquè els clients en gaudeixin. Una nova oferta que es vincula als restauradors del passeig. Així, es van determinar vuit espais de 100 metres quadrats cadascun que s'adjudicarien a través d'una subhasta. No obstant això, la limitació a tan sols vuit establiments va aixecar les queixes dels responsables dels restaurants, de manera que l'Ajuntament està revisant aquest sistema d'adjudicació perquè "tothom (dels restauradors del passeig) tingui opció a explotar-ho", ha concretat Solé. Els dos grups de l'oposició han apuntat que alguns restauradors també que es queixaven que davant de la seva terrasssa podrien tenir activitat d'un altre establiment.

El govern està treballant amb Costes de la Generalitat aquesta modificació, que passaria per fragmentar la superfície dels vuit espais pactats inicialment amb l'administració catalana. De manera que el canvi està pendent de l'autorització de Costes, cosa que pot retardar la posada en marxa d'aquesta iniciativa, ha manifestat Solé: "Nosaltres volem que funcioni ja aquest any, però hi ha qüestions logístiques i administratives que fan que ara sigui molt just. En qualsevol cas, és important que haguem introduït aquest servei".

D'altra banda, el ple va rebutjar la moció d'ICV per a la convocatòria d'un referèndum sobre la monarquia. CiU i PP hi van votar en contra, ERC es va abstenir i va tenir el suport d'ICV i el PSC. CiU va argumentar el seu vot contrari perquè entén que el que ara interessa a la ciutadania és la consulta sobiranista i perquè ICV va retirar de la moció una referència que es feia a aquest cas. Precisament, es va retirar per obtenir el vot favorable dels socialistes.

El Baix Empordà

El Consell de Ministres aprova el canvi de la quota d´immersions a les Medes

La ratificació l'havia de fer la Generalitat, però l'aplicació de l'article 155 ha provocat que...

El Consell de Ministres aprova la modificació del Pla Rector de les Illes Medes

El Consell de Ministres aprova la modificació del Pla Rector de les Illes Medes

També ha acordat, en el marc de l'aplicació del 155, la creació del Consell Científic del Parc...

Protestes contra la presència de Sáenz de Santamaría a S´Agaró

Els Mossos munten un cordó i els manifestants no es poden apropar a l'hotel on se celebra la XXII...

El pont Eiffel de Palamós recupera la imatge del 1878

El pont Eiffel de Palamós recupera la imatge del 1878

Les tasques de conservació i millora del pont de Ferro de Palamós, conegut també com el pont...

Intervenen a la Torre de les Hores de Peratallada per consolidar-la

Intervenen a la Torre de les Hores de Peratallada per consolidar-la

L'actuació, que executa l'Ajuntament i la Diputació, vol garantir l'estabilitat de l'estructura

Enllaços recomanats: Premis cinema