Un jove de 17 anys es troba ingressat a l'Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta després de caure del balcó d'un apartament a l'Estartit. Es tracta d'un noi de nacionalitat francesa que es trobava de vacances amb un grup d'amics en aquest municipi de la Costa Brava. Durant la matinada de dimecres, per causes que es desconeixen, es va precipitar des del balcó d'un segon pis d'uns apartaments del número 21 del carrer de la Garrotxa.

Com a conseqüència de la caiguda, el jove va patir un greu traumatisme craneoencefàlic. Fins al lloc dels fets, s'hi van acostar tots els serveis d'emergències, però no van poder fer res més que traslladar-lo fins a l'hospital en estat molt greu i de moment està ingressat a l'UCI de l'hospital Trueta en estat greu i amb pronòstic reservat, segons fonts del centre.

En les tasques de salvament hi van participar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres ambulàncies del SEM, diverses unitats de la Policia Local de Torroella i l'Estartit i una dotació de Bombers.

El jove va caure al buit des del balcó de l'apartament 304 del complex El Sol de l'Estartit al voltant de dos quarts de quatre de la matinada. El noi estava amb el grup d'amics amb qui havia vingut a passar les vacances i segons fonts policials, la investigació apunta que la víctima havia ingerit alcohol durant la nit i es trobava al balcó de l'apartament amb els altres joves , quan es va produir la caiguda accidental a una de les terrasses privades que hi ha als baixos.

Els joves estaven estiuejant a L'Estartit de feia uns dies i de fet, el dissabte alguns veïns els havien vist ballant a la terrassa del seu apartament però sense causar cap tipus de problema.

Es descarta el "balconing"

Els Mossos d'Esquadra per la seva banda, descarten que es tracti d'un cas de "balconing". Amb tot, aquest apartament dóna a la part interior del complex d'apartaments on hi ha també la piscina comunitària. Tot i que aquesta caiguda es considera un accident, cal recordar que l'estiu passat un jove alemany va morir el 30 de juliol a Lloret de Mar de Mar després de caure al buit des d'un balcó d'un hotel. El jove va entrar a l'habitació d'unes noies, que s'estaven a la cinquena planta, i quan el mestre va anar-los a avisar, el noi va intentar amagar-se al balcó i llavors es va precipitar.

Aquest cas també es va considerar una mort accidental. De fet, els hotelers de Lloret de Mar han editat un díptic per conscienciar dels perills del "balconing", que va dirigit sobretot als joves turistes estrangers.