L'Ajuntament de Platja d'Aro ha destinat enguany al programa "Fem Platja!" un equip de 48 persones que actuen des de mitjan juny a mitjan setembre en diversos àmbits com és ara el salvament, socorrisme, seguretat pública, informació, neteja o manteniment amb un pressupost anual d'uns 725.000 euros. El programa busca una gestió integral més enllà de la neteja de la façana marítima per integrar la "qualitat, informació i seguretat", va informar l'Ajuntament.

En matèria de seguretat i salvament, el contracte amb l'empresa Pro-activa disposa de 23 socorristes en cinc punts de socors, set cadires i una torre de vigilància. Una embarcació, tres desfibril·ladors i 2.000 braçalets per localitzar possibles infants extraviats són alguns dels altres elements. A més, la Policia destina una patrulla en bicicleta, una barca, i una parella per fer rondes de nit i de dia.

Quant a oci, es disposen de cinc guinguetes de restauració, vuit punt de lloguer de gandules i ombrel·les, quatre propostes d'esports nàutics i dos creuers així com un espai infantil a la platja.

Pel que fa la neteja, l'empresa divideix el litoral en sis sectors. Es treballa cada matinada amb la maquinaria més gran, així com es disposa d'operaris amb quads i una embarcació. També es tornen a repartir 2.000 cendrers reutilitzables als usuaris de les platges.

Per millorar l'accessibilitat, s'han instal·lat 17 passeres a la sorra i es disposa de sis cadires amfíbies i de diversos jocs de crosses amfíbies, a banda de plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus. Com a novetat, destaquen quatre "Línies de vida", unes cordes que faciliten l'entrada i sortida de l'aigua a persones amb dificultats de mobilitat.