La Generalitat de Catalunya ha contractat ja la fabricació dels elements que han de conformar la nova escola Vall d'Aro del municipi de Castell-Platja d'Aro, va confirmar ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa construccions Aro, de Manresa, la mateixa que realitza el projecte executiu.

L'inici de les obres començaran entre els mesos de setembre i octubre, amb l'adequació dels ?terrenys que van a càrrec de l'Ajuntament. En aquest sentit, Solé va explicar que aquests treballs consistiran a omplir el terreny de manera que serveixi per sustentar la fonamentació de l'edifici i els pilotatges. Aquests treballs tenen un cost de 350.000 euros.

En paral·lel, entre l'octubre i el novembre es preveu iniciar la urbanització de l'entorn de la nova escola, situada al costat de l'institut Ridaura i que forma part del polígon d'actuació urbanístic Eixample Castell 1, una zona que s'ha de desenvolupar en els pròxims anys, va explicar el regidor. La urbanització de l'entorn consisteix a adequar els carrers adjacents, per un import de 475.000 euros. L'import d'aquest projecte es descomptaria del que Platja d'Aro hi hauria d'aportar en la futura urbanització de l'entorn (actualment el consistori és propietari d'un 38% de l'espai). Aquesta mateixa setmana, el consistori ha acordat amb l'altra propietat majoritària "impulsar la redacció del projecte d'urbanització", va dir Solé.

Quant a l'escola, el regidor va recordar que hi haurà un procés participatiu i que es preveu que el muntatge de l'escola comenci el gener de 2015 amb la previsió que acabi el 30 de juny d'aquell any.

Un cop es traslladi l'escola, el consistori destinarà 650.000 euros per condicionar l'antiga escola com un centre cívic. "Ara s'està fent un procés participatiu" per decidir què s'hi vol fer en el nou edifici com a centre cívic i "encarregar el projecte", va sentenciar el regidor d'Urbanisme de Platja d'Aro.