El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha tret a licitació una nova concessió per a la gestió i explotació del port esportiu Marina port d'Aro, per un termini de 25 anys. Aquest port esportiu està situat a l'extrem sud de de Castell-Platja d'Aro, separat del nucli urbà per la llera del riu Ridaura.

Segons va informar el departmanet, l'actual concessió caducava el 2016 i el nou contracte hauria de possibilitar diferents actuacions per actualitzar i millorarar les instal·lacions del port.

Per exemple, s'hi duran a terme obres i actuacions de millora de l'explotació i del servei de la instal·lació, sobretot orientades a reduir l'agitació interior i de bocana i a millorar l'eficiència energètica. També es preveuen mesures per afavorir la integració de la instal·lació, especialment pel que fa a millores d'accessibilitat i mobilitat.

De la mateixa manera, es fomentaran les activitats nàutiques, entre altres actuacions previstes.

La capacitat del port esportiu Marina port d'Aro és actualment de 790 amarres i disposa, entre altres, dels serveis d'escar, rampa de vela lleugera, rampa d'ús públic, benzinera, sales polivalents, subministrament d'aigua i electricitat en tots els amarradors. D'igual manera, hi haurà el servei de recollida d'aigües negres i de sentina, recollida selectiva i de residus així com l'escola de vela.