Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà han detingut un home que anava begut fent ziga-zaga pel centre de l'Estartit i quan el van registrar li van trobar que portava tres quilos de marihuana amagats dins del seu cotxe. L'home de 32 anys, de nacionalitat colombiana i veí de l'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat) va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues, i un altre delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota la influència de begudes alcohòliques. L'arrestat, que té antecedents, va passar el mateix dia a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten al 31 de juliol quan cap a dos quarts de cinc de la matinada una patrulla de paisà, que estava al carrer Devesa de l'Estartit, va observar un turisme que circulava de forma estranya fent aturades al mig de la via sense cap motiu aparent i fent ziga-zagues. Els agents van aturar el turisme i, després de fer les comprovacions pertinents, van observar que el seu conductor presentava signes evidents d'anar sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En fer la prova, d'alcoholèmia, els Mossos van comprovar que l'home donava un resultat final de 0.60 mg/litre en aire expirat, més del doble del màxim permès, que en aquest cas era de 0.25 mil·ligrams per litre en aire expirat. A més, els agents, mentre feien les proves van notar una forta olor a marihuana que provenia del vehicle i en fer l'escorcoll, dins del maleter van trobar un total de 3 kg de cànnabis repartits en diferents bosses. El preu de la droga localitzada segons l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents (OCNE) seria d'uns 3.500 euros. L'home va quedar detingut per un delicte contra la salut pública i un altre contra la seguretat del trànsit.