Un grup de banyistes de la platja de Sant Pol, a s'Agaró, es va revoltar el passat diumenge per la presència d'una quarantena de gandules buides arran de mar dificultant el pas fins a l'aigua. Segons van denunciar, la filera es podia veure des de les 9 del matí resseguint la primera línia des del club nàutic fins al Racó de Sant Pol.

La queixa es va traduir en incident quan un grup va retirar unes quantes gandules a primera línia de mar "que portaven tres hores desocupades", van explicar en un comunicat, provocant una situació "tensa" amb el personal que gestiona el servei. De fet, aquests haurien retirat "de mala manera" les joguines i tovalloles d'una família per tornar a col·locar les gandules buides a primera fila.

Davant això, van avisar la policia per intercedir davant el que els usuaris consideren un "abús en l'ús privatiu amb ànim de lucre d'un espai públic". De fet, van consultar la normativa de costes i, entre d'altres, que estipula que s'ha de respectar "una franja lliure de sis metres a comptar des d'on arriba l'aigua" i la norma municipal un 10% de les gandules buides exposades per part del concessionari.

Durant aquesta setmana, va explicar un portaveu, les gandules haurien respectat els mínims.

En paral·lel, alguns usuaris també s'han vist sorpresos per la presència de cadires i gandules davant els banys de s'Agaró, unes casetes que es lloguen per poder-se canviar i per les quals es paga un preu.

En concret, dijous van poder comprovar com, des de les nou del matí, una renglera de cadires buides i numerades ocupaven la primera línia de mar, sense respectar tampoc la distància reglamentària.