L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha aprovat inicialment una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal pel que fa als usos d'allotjament turístic d'una desena de parcel·les en què no hi ha cap activitat. Fins ara, el POUM permetia únicament que s'hi desenvolupés l'ús d'hotel. Amb la modificació, el govern (CiU i PP) tira endavant l'ampliació d'usos a hotel-apartament i a apartament turístic. Els tres grups municipals de l'oposició (PSC, ICV i Esquerra) hi van votar en contra.

L'actual POUM reservava aquestes parcel·les, ubicades a l'entorn de l'avinguda de s'Agaró i cap a l'interior ha concretat el regidor d'Urbanisme Josep Maria Solé (CiU), per al desenvolupament d'establiments hotelers. No obstant això, un promotor d'"abast internacional" va plantejar la citada modificació després de manifestar la voluntat d'invertir en el municipi amb un hotel-apartament. Una proposta que el govern ha vist amb bons ulls i que ha estès a la resta de parcel·les que estan en la mateixa situació. Solé ha concretat que tant l'hotel-apartament com l'apartament turístic estan destinats a allotjar turistes, "no perquè hi visqui gent".

Solé ha defensat que el canvi és positiu perquè "amplia les possibilitats d'inversió: Platja d'Aro necessita noves places d'allotjament i nous inversors per promoure l'oferta turística". En aquest sentit ha concretat que les parcel·les afectades són "solars buits en què no s'hi fa cap activitat i cal que tinguin inversió turística". El regidor també ha concretat que la normativa corresponent detalla les possibilitats d'aquests establiments i les seves combinacions (si es desitja).

Tant el grup municipal dels socialistes com el d'ICV han criticat que la modificació sorgeixi de l'interés d'un privat i entenen que va contra el model turístic local que s'havia proposat en el POUM amb un ús exclusiu d'hotel, que determina un tipus de turisme diferent al que poden tenir els apartaments turístics i els hotel-apartament. En aquest sentit, Solé ha manifestat que el posicionament de PSC i ICV és legítim, però que no el comparteix. Així, ha manifestat que al municipi ja hi ha hotel-apartament i apartaments turístics que "han donat un bon resultat". ICV i ERC coincideixen en lamentar que aquesta modificació no afecti a totes les parcel·les hoteleres. El regidor d'Urbanisme ha concretat en aquest àmbit que l'ús d'hotel es reserva estrictament per a les parcel·les pròximes al mar.