La Guàrdia Civil ha requerit a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols la documentació de la contractació del gestor turístic de la ciutat, Albert Moré, i el paper que en aquest procés hi va jugar la regidora de Recursos Humans, Pilar Giró (CiU). L’Institut Armat va fer aquesta demanda la setmana passada per escrit i l’Ajuntament està ultimant la documentació per enviar- la. La investigació arrenca arran d’una denúncia presentada al jutjat de guàrdia que acusaria la regidora d’haver comès, presumptament, els delictes de prevaricació i tràfic d’influències en la contractació. Giró va atendre ahir aquest diari i va manifestar que ella està tranquil·la i que entén que tot el procediment de contractació s’ha fet correctament. Companys de Giró al govern (integrat per CiU i PSC) han manifestat el convenciment que tot s’ha fet correctament i que la denúncia s’arxivarà.

La contractació del gestor turístic ha estat criticada per l’oposició, tant per l’import econòmic com perquè consideren que va ser feta a dit, acusant el govern en aquest sentit que tot estava preparat perquè el contracte fos per a Moré.

La situació, però, ha anat més enllà del camp polític -on seguirà- i ha arribat al terreny judicial.

Seguint amb el cas del gestor turístic, del qual l’oposició sempre afirma que no posa en dubte la seva tasca sinó el procés de contractació, hi ha l’assumpte de si seguirà prestant el servei pel qual va ser contractat el passat mes de maig. Giró va anunciar en un ple de juliol que Moré havia presentat la seva renúncia per la crítica política que rebia la seva contractació, cosa que li impedia treballar adequadament. Ahir, Diari de Girona va publicar unes declaracions del vicealcalde i regidor de Cultura, Pere Albó (PSC), en què afirmava que Moré plegava. Unes manifestacions que el gestor turístic es va encarregar de desmentir rotundament ahir a Ràdio Sant Feliu, on va negar que plegués ni que tingués pensat fer-ho i va manifestar que les paraules d’Albó «són fruit de la irresponsabilitat d’un polític que s’ha extralimitat en les seves atribucions». Giró no va voler fer cap comentari sobre aquest assumpte, de manera que, a falta de confirmació oficial, tot apunta que el govern ganxó vol que Moré posi punt final a la seva relació contractual amb l’Ajuntament. I que també s’encamina cap a un nou procediment judicial.

Finalment, i respecte de la documentació que ha demanat l’oposició sobre la relació laboral de Moré amb la Fundació Thyssen, aquesta informació es troba penjada al web municipal, com va manifestar Albó. En aquest sentit, el vicealcalde va manifestar ahir que «tant la Fundació com l’àrea de Cultura, sempre i en tot moment, han donat qualsevol tipus d’informació de les seves activitats. Així mateix, la voluntat ha estat sempre garantir l’absoluta transparència i cooperació amb tots els grups municipals de l’Ajuntament».

El vicealcalde va fer la reflexió que han de donar-se tots els elements per tal que continuïn essent «un gran orgull per a la ciutat», i això inclou una «transparència a prova de bomba». No pot haver-hi cap dubte en aquest sentit, tant pel «gran volum de gestió que representen, com per la cabdal importància per al futur de la ciutat»